Nyhed

Jaleesas nye single er en hyldest til kvindeligheden

Med en ny single i hånden tager Jaleesa springet som soloartist

Jaleesa hylder kvindeligheden på sin nyeste single "Woman" i en kombination af neo-soul, r&b og jazz, der trækker på de følelsesladede kvaliteter i 70'ernes italienske filmmusik.

På "Woman" bevæger Jaleesa sig, ifølge en pressemeddelelse, gennem nutidige politiske temaer og personlige trækker på personlige erfaringer som afro-dansker og kvinde i dag. Om den nye single fortæller Jaleesa i pressemeddelelsen:

”Kvindelighed findes i mange forskellige former og nuancer, og sangen handler derfor om at finde sin egen styrke og selvsikkerhed, uden at lade samfundets normer definere, hvad kvindelighed bør være. Vi er alle unikke, og vores styrker findes i vores forskellighed, lige så vel som vores fællesskab.” 


På sangen får hun, udover et kvindeligt kor, også besøg af sin familie, når hendes mor, besøger nummeret med det gentagende statement "I'm a Woman". 

"Woman" er den første ud af fire albumsingler og giver derfor en smagsprøve på, hvad vi kan forvente på sangerens kommende debutalbum Sodalite, der udkommer i foråret 2025.

I 2015 vandt den dengang kun 11-årige Jaleesa anden sæson af TV-programmet Scenen er din, og har siden da ageret korsanger for blandt andre Coco O., Alex Vargas, Kesi og Aqua. Nu er Jaleesa klar til at træde frem på scenen igen. Denne gang som solist.


Om udgivelsesforløbet siger Jalessa i pressemeddelelsen: “At tage hul på udgivelsesforløbet med mit debutalbum Sodalite føles både intenst, sårbart og forløsende. Hele skabelsesprocessen gav mig muligheden for at rydde op i mange af de følelser, jeg har båret på gennem årene. Det har derfor også været en følelsesladet og personlig rejse, men også en rejse der har givet mig en følelse af frihed og selvstændighed. Forhåbentligt vil musikken resonere, og måske endda inspirere nogen til at forblive tro mod deres egen rejse. Mit inderste håb er at mine sange vil give lytteren et varmt og affirmativt kram – ligesom de gav mig da jeg skrev dem”.

Bag det kommende album finder man, foruden Jaleesas vokal, også en lang række instrumentalister, heriblandt Felix Ewert og Rasmus Sitarz på trommer, Christoffer Holm Clausen på produktion, bas og klaver, Jonathan Bremer på kontrabas, Johannes Wamberg og Nichlas Kure på guitar, Yohan Ramon på percussion, Alex Vargas, Marcel Gbekle, Lea Thiim Harder og Thea Blay på kor, Lasse Jakobsen på violin og Oilly Wallace på tværfløjte.

Hør den nye single her:


MØ udgiver ny single - ikke helt brat, men så lidt alligevel

ANNONCE