Nyhed

Karl Kristian udforsker religiøse grænser på ny single forud for kommende album

Karl Kristian udfordrer religiøse normer på sin nye single, der udkommer som forløber til et kommende album

Karl Kristian har netop udgivet sin tredje single, "Ud af flækken", forud for sit kommende album, der rammer gaden den 25. januar. I en pressemeddelelse fremgår det, at Karl Kristians nye sang kan ses som et opgør med religionskulturen, med fokus på at flytte egne og andres holdninger, meninger og sandheder.

Sangen er skrevet i samarbejde med Tue West, der også er medforfatter på hele det kommende album, som er indspillet sammen med De Store Drenge. De Store Drenge består af Palle Hjorth, der normalt turnerer med Peter Sommer og tidligere har været en del af The Savage Rose, Søren Poulsen, som spiller trommer i forskellige bands, herunder Jonah Blacksmith og Tiggerne, og endelig Henrik Poulsen, som også spiller i Tiggerne og har været medlem af Thomas Helmig Brothers. 

Musikken har dertil fået selskab af en musikvideo, der skitserer kirken og Indre Mission i Hvide Sande og bevæger sig mod Aarhus i løbet af videoen. Karl Kristian er selv født og opvokset i Indre Mission i den vestjyske fiskerby Hvide Sande. Selvom kirken har spillet en fremtrædende rolle både i bybilledet og i familien, som har været aktivt engageret i Indre Mission gennem hele hans opvækst, har Karl Kristian med tiden valgt at distancere sig fra de kirkelige fællesskaber. Det fortæller han i pressemeddelelsen, hvortil han også udtaler, at han håber, den nye sang åbner op for en dialog omkring de religiøse diskussioner, som kan skabe splid, afstand og brud i relationer.


Karl Kristian debuterede med albummet Før jeg sover ind i 2019 og har sidenhen udgivet Superhelt i 2022, som GAFFAs anmelder gav fire stjerner. Anmelderen beskrev i denne sammenhæng sangeren som en vestjyde med stærk backingensemble, der leverer sympatiske sange – og budskaber.

Kan man ikke vente til foråret, hvor Karl Kristian drager på forårsturné med De Store Drenge er Karl Kristian i skrivende stund i fuld gang med sin efterårsturné, hvor han kommer forbi disse byer:
31/10 18b, Harboøre (solo)
1/11 Hagges Pub, Tønder (solo)
8/11 Apetit, Auning (solo)
9/11 Cafe Støj, Aarhus (solo)

Se musikvideoen og hør "Ud af flækken" her:  


Vestjyde med stærk backingensemble lever sympatiske sange – og budskaber


ANNONCE