Nyhed

Kronprinsparrets Priser fuldender årets program

Kronprinsparrets Priser fejrer 20-års jubilæum med et stjernespækket musikarrangement i Store Vega den 5. november

Kronprinsparrets Priser kan i år fejre 20-års jubilæum. I den anledning inviterer de til en helt særlig begivenhed, der byder på et stjernespækket musikalsk line-up den 5. november. Her danner spillestedet Store Vega rammerne for en festlig aften.

Kesi fuldender det musikalske line-up til den specielle aften i Store Vega og bringer dermed rap-genren ind som del af programmet. Det stjernespækkede program omfatter derudover danske artister som Emma Sehested Høeg og Jada, der begge før har vundet Kronprinsparrets Stjernedryspriser. Desuden gæster Tina Dickow, modtager af Kronprinsparrets Kulturpris i 2008, også scenen i Vega. Endelig kommer det dansevenlige band Zar Paulo, der inviterer til fællesklap på Vesterbro. 

En jubilæumshyldest til tidligere prismodtagere
61 priser er blevet uddelt de sidste 20 år, mens kronprinsparret i år er blevet til et kongepar. Dog bliver der ikke uddelt priser ved dette års show, da det blot bliver en hyldest til dem, der tidligere har modtaget Kronprinsparrets Priser. Næste år vender Kongehuset, Bikubenfonden og DR tilbage med en ny version af prisoverrækkelsen. 


Kronprinsparrets Priser blev givet som bryllupsgave til kronprinsparret af Bikubenfonden i 2004. Efter oprindeligt kun at indbefatte en enkelt pris til en kulturpersonlighed, er prisuddelingen nu vokset til fire priser, der hædrer kultur, kunst og socialt arbejde, udvalgt af Kronprinsparret efter indstilling fra to rådgivende komitéer. Tidligere prisvindere inkluderer musikere som  og Oh Land.

De første år blev prisuddelingen afholdt i København, men siden 2011 har den fundet sted i skiftende danske byer, undtagen i 2013, hvor den blev holdt i Operahuset i Sydney som en del af fejringen af Jørn Utzons arkitektur.

Koncerten foregår den 5. november klokken 20.00 og billetter til showet kan købes her. Hvis man ikke har mulighed for deltage fysisk, kan man opleve showet, når det sendes på DR1 og DRTV lørdag 9. november klokken 21.00.


Genrebrydende performance om køn og ligestilling vinder Kronprinsparrets Stjernedryspris

ANNONCE