Nyhed

Laura Illeborg er død

Den danske sanger og sangskriver er pludselig gået bort

Den danske sanger og sangskriver Laura Illeborg er gået bort i en alder af 55 år, oplyser hendes mand, journalist og forfatter Jakob Kvist, i et rørende opslag på Facebook.

Under en koncert i lørdags blev hun ramt af en hjerneblødning på scenen, som hun aldrig vågnede fra. Hendes mand har skrevet en dybfølt afsked til sin kone.

"Det er ubærligt at skrive disse linjer, for Laura var min elskede kvinde og eneste ene igennem 33 vidunderlige år. Hun var mor til vores tre børn, som nu, ligesom jeg, står fortvivlede og amputerede tilbage. Derudover var Laura en højtelsket ven for utallige – generøs, kærlig, klog og morsom som få," skrev han og tilføjede:


"Laura døde alt for tidligt, men vi finder en lille trøst i, at hun faldt om midt i det, hun elskede allerhøjest. Midt i en koncert i lørdags, midt i et nummer, blev hun ramt af en massiv hjerneblødning, og hun vågnede aldrig igen. Tirsdag aften erklærede vi hende død, og hendes store hjerte vil nu forhåbentlig som det allersidste give nyt liv et sted derude."

Laura Illeborg har været en del af den danske musikscene i flere årtier, hvor København har dannet ramme om hendes tekstlige univers. Hun debuterede i 1996 med popalbummet Lyv mig natten lys, men er senere gået i en mere folk- og roots-orienteret retning. Hendes seneste album er Sange fra Søerne fra marts i år, indspillet med multiinstrumentalisten Niels Dahl.

I musikken fortolkede hun sin samtid, som den så ud fra steder som Søerne, Kompagnistræde og Christianshavn, eller hvor hun ellers fandt inspiration i København. Hendes tekster kredsede om det nære, mænd, der kom og gik, om børn, savn, kærlighed og eksistens. 


Hun var inspireret af nordiske toner og kombinerede enkel popmusik med finurlige og poetiske tekster. Hun var tekstmæssigt påvirket af blandt andre Tove Ditlevsen og Halfdan Rasmussen.

Læs hele opslaget her:

 


ANMELDELSE: Flere stille historier fra livets gang

 


ANNONCE