Nyhed

Lyden af en mellemfinger til kontroversiel teori

Den nye single handler om selvtilfredsstillelse og er en hyldest til vibratorer

Den danske rapper, sangerinde og debattør Yakuza er klar med sin nye single "Faxe Cunty!". Med humoristiske og skarpe tekster adresserer hun "orgasmekløften", herunder debatten om kvinders behov for orgasmer i forhold til mænds. Ifølge en pressemeddelelse er sangen en reaktion på kontroversielle udtalelser fra sexologstuderende Nick Olsen, der i et debatindlæg har argumenteret for, hvorfor han mener, at kvinder ikke har samme behov for orgasmer som mænd.

I et uddrag af debatindlægget, som også er delt i et opslag på Politikens instagram, skriver han: "Når vi bliver ved med at fokusere på uretfærdigheden i, at kvinder ikke får lige så mange orgasmer som mænd, overser vi, hvad det virkelig er, der tilfredsstiller os.⁠ Jeg tror, at I ikke kun søger orgasme, men noget mere eksistentielt. Nemlig seksuel forståelse, nærhed og samhørighed".

Den pointe giver Yakuza ærlig talt ikke meget for. I pressemeddelelsen går hun i modsvar: "Jeg er så træt af mænd, der mener, de skal have en holdning til kvinders kroppe. Nej, Nick Olsen, kvinder er ikke ligeglade med at få orgasme; det er jer, der er ligeglade med at give dem til os!" - og singlen er dermed en slags direkte mellemfinger til sexologens kontroversielle teori.


I teksten til "Faxe Cunty!" reflekterer hun over sine egne datingerfaringer og det energispild, hun i pressemeddelelsen udtaler, at mange kvinder oplever i søgen efter den rette partner. Hun forklarer, at mange mænd ofte ser sex som afsluttet, når de selv når klimaks, hvilket har bidraget til hendes vurdering af, at hun trives bedre alene. Dermed adresserer og intensiverer sangen debatten om sexisme, samtidigt med at udfordre normer om køn og seksualitet.

Selv fremhæver hun, hvis borgerlige navn er Yaquta, i pressemeddelelsen, at singlen dermed er en hyldest til selvtilfredsstillelse og hendes vibrator. Hør den her:


LÆS OGSÅ: YAKUZA er her! – og hun er kommet for at blive

ANNONCE