Nyhed

Megan Thee Stallion: "At bede om hjælp gør mig ikke svag"

Megan Thee Stallion bliver bannerfører for ny kampagne om mental sundhed

BEMÆRK: Denne artikel omtaler selvmord. Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning på 70 201 201 alle årets dage fra klokken 11.00-05.00

Amerikanske rapper Megan Thee Stallion afslørede i en video på World Mental Health-dag den 10. oktober, at hun samarbejder med California Department of Public Health (CDPH) på deres Never a Bother-kampagne.

Never a Bother-kampagnen skal, ifølge Billboard, forebygge selvmord blandt unge og er "designet til at øge bevidstheden om selvmordsforebyggende værktøjer og ressourcer før, under og efter en krise." I videoen fortæller rapperen om sin egen rejse inden for mental sundhed og nikker genkendende til følelsen af at være en byrde for andre:

"Jeg ved, at når du føler dig trist, begynder du ofte at bruge et meget selvhadende sprog, og du begynder at tænke: 'Det er mig, jeg er problemet, ingen bekymrer sig, ingen kan alligevel lide mig'. Du begynder at føle, at det hele handler om dig, og at der ikke er noget, der kan gøres ved det. Du vil ikke belaste andre med dine problemer, men jeg måtte lære, at det ikke er fordi, du er en byrde. Hvis du har brug for at bede om hjælp, er det præcis det, du skal gøre, og folk omkring dig skal få dig til at validere dine følelser," fortæller Megan Thee Stallion og fortsætter:


"Det tog mig lang tid at føle mig tryg ved at tale om min mentale sundhed, fordi i det sorte og brune samfund er der også en opfattelse af, at man ikke skal fortælle sine ting til nogen. Min bedstemor plejede at sige, at jeg ikke skulle fortælle hendes private sager til andre, så det var sådan, jeg voksede op. Jeg tænkte, 'Jeg kan da ikke tale med en fremmed og fortælle dem om mit liv'. Jeg føler, vi har brug for flere sorte og brune fortalere for mental sundhed (...)."

Ifølge California Department of Public Health var selvmord den næststørste dødsårsag blandt unge i Californien mellem 10-25 år fra 2018 til 2022. CDPH-direktør og statens offentlige sundhedsofficer Dr. Tomás J. Aragón skriver på CDPHs hjemmeside: "Unge californiere står over for en mental sundhedskrise som aldrig før. Selvom denne krise har været voksende i årevis, satte pandemien fokus på problemet, især for dem i marginaliserede og underbetjente samfund. Denne kampagne tager direkte fat på krisen med uddannelse, værktøjer og ressourcer, der er opbygget og samskabt af forskellige unge mennesker fra hele staten."

Kampagnen forsøger at resonerer med de mange unge, der føler, at de er en byrde eller til besvær for familie og venner, hvis de beder om hjælp. Megan Thee Stallion fortæller i videoen, hvordan netop det at bede om hjælp har styrket hende. Hun forsikrer samtidig hendes fans, som hun kalder "Hotties", at det er okay, og at man skal huske at tjekke op på hinanden :


"At bede om hjælp gør mig ikke svag. At bede om hjælp har faktisk bygget min styrke op. At søge hjælp gav mig redskaberne til at blive stærkere. Jeg vil bare tale med 'hotties' og lade dem vide, at det er okay at bede om hjælp. Tjek op på dine venner og familie – du ved ikke, hvad der foregår. Du skal spørge i stedet for at antage, at de bare er travle eller ikke har lyst til at hænge ud. Måske opfører de sig anderledes, fordi de føler noget, og så kan du spørge: 'Er der noget, jeg kan hjælpe med?' Jeg bekymrer mig om dig, jeg hører dig, jeg elsker dig, og du betyder noget. 'Hotties', I er aldrig til besvær."

Se videoen fra kampagnen herunder:


Olivia Rodrigo donerer billetoverskud til velgørenhed for kvinder

 

ANNONCE