Nyhed

Musical opfordrer unge til at udleve deres drøm

Fame The Musical er tilbage efter 25 år og leder efter unge musicaltalenter, der venter på at blive en del af musikbranchen

Fame The Musical vender tilbage efter 25 år, og denne gang opfordres den nye generation til at stille op til audition og udleve deres indre musicaldrøm. Det sker, når holdet bag inviterer til casting på musicalen for alle mellem 16 og 30 år, der kan danse og synge, den 3. november i København.  

Den ikoniske film fra 80'erne, der følger de fem unge talenter, sangeren Carmen, skuespilleren Serena, danseren Tyrone, violinisten Schlomo og danseren Iris, på High School of Performing Arts i New York, vender endnu engang tilbage i musicalformat. Denne gang instrueret af Frede Gulbrandsen, der blandt andet står bag Grease The Musical og Matador The Musical, og koreograf Silas Holst som står bag koreografien til både Grease The Musical og Saturday Night Fever The Musical

Et miks af etablerede musicalstjerner, kendte navne og helt unge, uprøvede stortalenter
Hele Danmarks Musicalteater, et samarbejde mellem One and Only Musicals, Vejle Musikteater og Holstebro Teater, har endnu ikke offentliggjort hovednavnene til den store musical, men lover, ifølge en pressemeddelelse, et miks af etablerede musicalstjerner, kendte navne og helt unge, uprøvede stortalenter.


Holdet bag Fame The Musical ønsker nemlig at finde de endnu uopdagede unge musicaltalenter, der venter på at blive en del af musicalbranchen. Det er disse unge talenter de vil finde, gennem en åben audition i København den 3. november. Går man videre fra auditiondagen, skal man deltage i forskellige workshops i foråret 2025, og på baggrund af disse workshops, vil holdet udvælge de talenter, der skal pryde scenen når musicalen løber af stablen.

Et samarbejde i begejstring
Executive Producer Jesper Winge Leisner fra One and Only Musicals, ser frem til at vise Fame The Musical til en helt ny generation af unge: ”Vi er glade for at få muligheden for at producere denne smittende, livgivende energibombe af en musical. Det er en gribende, sjov og musikalsk fortælling om alle de drømme, længsler og håb vi går rundt med, mens vi stadig er unge. Det er der skabt en meget medrivende musical om med en masse fantastiske sange, fed dans og bevægende karakterer. Vi har en vision om at vise en helt ny generation af unge stortalenter frem, og derfor holder vi åbne auditions her i efteråret, hvor vi håber at finde fremtidens nye store stjerner,” lyder det fra Jesper Winge i pressemeddelelsen. 

Hos Vejle Musikteater er der ligeledes stor begestring at finde hos direktør Mette Kier, der i samme pressemeddelelse udtaler: ”Efter at have været med til at producere Dirty DancingThe Musical, Grease The Musical og senest Saturday Night Fever The Musical, er det naturligt, at vi nu er nået til Fame The Musical. Det er den sidste store titel af vildt populære musicals, vi kender fra de filmklassikere, der udkom fra midten af 70’erne til midten af 80’erne. Det er en musical med så meget power, energi og livsglæde, at taget på Vejle Musikteater med garanti kommer til at lette.”


Direktør for Holstebro Teater Anders Jørgensen supplerer: ”Vi ser frem til at præsentere en musical, som i den grad også taler til et yngre publikum. Vi er mange voksne, der vil kunne ræsonnere med forestillingens tematikker om karrieredrømme, håb og fællesskab, og jeg er ikke i tvivl om, at musicalen også vil ramme de yngre generationer. Det bliver en fest for alle.”

Fame The Musical har premiere den 11. september 2025 i Falkonersalen i København, hvorefter den tager ud i landet og spiller på Vejle Musikteater fra 22. oktober og Holstebro Musikteater fra 7. november.

Billetsalget er netop åbnet i dag og billetter kan købes her.


GAFFA får ny direktør

ANNONCE