Nyhed

Ø-isolation skabte vej for Guzos debut-ep: "Det var på mange måder et eksperiment"

To måneder i isolation på Anholt resulterede i Guzos debut-ep Caravan

August Fogh, alias Guzo, er aktuel med sin debut-ep Caravan, som netop er udkommet. Ep'en er skrevet i kølvandet på corona, hvor han i sommeren 2022 isolerede sig i en campingvogn på Anholt. Det resulterede i seks tracks, der tilsammen udgør Caravan.

"Jeg mærkede en enorm frihed i de to måneder jeg boede i campingvognen på Anholt - på et menneskeligt, men også kreativt plan," fortæller August Fogh i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Det var på mange måder et eksperiment, væk fra normen og frygt for at fejle. Bare helt ind i sangene, som jeg skrev på min guitar og indspillede, som rå demoer. Det var først uger efter, da jeg igen var hjemme i København, og hørte hvad jeg havde lavet, at det gik op for mig, at de her sange var begyndelsen på noget nyt."


Den 27-årige sangskriver er oprindeligt fra Aarhus, hvor han, før sin musikalske debut, havde en spirende karriere som håndboldspiller. En skade sendte dog August Fogh ud af håndboldhallen og ind på efterskolens musiklinje, hvor hans lyst til at forfølge musikken blev vækket. 

Guzo er hans engelsksprogede soloprojekt, der kan beskrives som en blanding af Bon Iver, 070 Shake og 90'er-grunge. Forinden havde sangskriveren dannet duoen Soon i seks år sammen med Andreas Wilson, men i fælleskab de blev enige om at prøve kræfter med andre projekter i musikkens verden. 

I 2023 debuterede han under kunsternavnet Guzo med sin første single "Radical", men gjorde sig for alvor bemærket med singlen "Still", der fik rotation på forskellige radiokanaler og blev udnævnt som P3's uundgåelige. Om sin sangskrivning fortæller han i pressemeddelelsen: 


"Kærlighed er det evigt tilbagevendende, men også evigt foranderlige tema i min sangskrivning. En sang som ’Still’ er en euforisk kærlighedserklæring og rummer den totale overgivelse, hvor ’Keep Forgetting’ er den diametrale modsætning og opbruddet. Mange af mine sange handler om at holde fast i modet og håbet, midt i kærligheden, der på den ene side er meget håndgribelig og alligevel fuldstændig uvirkelig."

Udover sit nye soloprojekt er han medsangskriver på flere hits, album og sange for kunstnere som Artigeardit, Lamin, Jada, , Saint Clara, Phlake, Saveus, Soleima og Andreas Odbjerg, som Guzo også varmede op for på hans forårsturné. 

Tidligere på året optrådte han på Spot Festival i Aarhus og på Hotel Cecil i København.


Guzos debut-ep er desuden produceret i tæt samarbejde med Chinah-medlemmet Simon Kjær og udkommer i samspil med Stellar Trigger og The Orchard på Guzos’ eget label, big dog records.

Hør den nye ep her: 


EKSKLUSIV VIDEOPREMIERE: Guzo annoncerer ny single og kommende ep

ANNONCE