Nyhed

P. Diddy anklaget i flere sager om seksuelt misbrug af teenagere

Rapperen står over for nye, alvorlige anklager om voldtægt og seksuelt misbrug i seks retssager anlagt af både mænd og kvinder

BEMÆRK: Denne artikel omhandler seksuelle overgreb. Har du været udsat for voldtægt – eller er du i tvivl, om det er det, der er sket? Du kan ringe anonymt døgnet rundt til Lev Uden Vold-hotlinen på tlf. 1888.

Den amerikanske Sean ”Diddy” Combs står igen over for flere alvorlige anklager om voldtægt, seksuelle overgreb og seksuel udnyttelse, efter at seks nye retssager blev indgivet i New Yorks føderale domstol i går den 14. oktober. Det skriver mediet BBC. Sagerne, som er rejst af to kvinder og fire mænd, fandt sted i en tidsperiode fra 1995 til 2021. GAFFA følger retssagen mod rapperen tæt, og vi har dannet et overblik over den efterhånden store sag her.

Teenagerne var med til privatfester
Anklagerne inkluderer påstande om, at flere af overgrebene fandt sted til fester, som P. Diddy arrangerede, og som ofte blev besøgt af kendisser og musikere. Festerne er i flere medier blevet omtalt som såkaldte "freak-offs". Som BBC gengiver det, fortæller én af anklagerne, at han var blot 16 år gammel, da han deltog i en fest i Hamptons i 1998. Her blev han seksuelt forulempet af Diddy, der dengang var 28-29 år. Den forurettede beskriver, at han oprindeligt var begejstret for invitationen til, hvad der var kendt som en tilbagevendende fest begunstiget af flere kendte navne. Men begejstringen forsvandt, da den unge mand pludselig blev beordret til at klæde sig af under en privat samtale med den nu 54-årige rapper.


En anden retssag indeholder anklager fra en kvinde, der ifølge BBC hævder, at Diddy voldtog hende på et hotelværelse i 2004, da hun var 19 år gammel og Diddy 34-35 år. Dengang mødte hun rapperen til en fotosession og blev senere inviteret til en privatfest, hvor overgrebet fandt sted.

Flere anklager - Diddy benægter
Advokaten Tony Buzbee, som repræsenterer anklagerne, udtaler, at han repræsenterer mere end 100 personer, der planlægger at sagsøge Sean ”Diddy” Combs for seksuel udnyttelse, voldtægt og seksuelle overgreb. Ifølge advokaten inkluderer nogle af ofrene børn, og sagerne er anlagt under lovgivningen om beskyttelse af ofre for kønsbaseret vold.

I en erklæring til BBC afviser Combs’ advokater alle anklager og understreger, at han ”aldrig har seksuelt forulempet nogen – hverken voksne eller mindreårige, mænd eller kvinder”. De mange sager, der er blevet indgivet mod rapperen, omfatter både civile og strafferetlige anklager, som han alle har nægtet sig skyldig i. Han sidder i øjeblikket varetægtsfængslet i Brooklyn, og hans retssag er planlagt til at begynde den 5. maj 2025.


LÆS OGSÅ: R. Kellys ekskone udgiver bog: Tiden er kommet til at afsløre bedraget

ANNONCE