Nyhed

P. Diddys fest danner ramme om nye anklager mod Kanye West

Ifølge søgsmålet fandt overgrebet sted under en fest arrangeret af P. Diddy

BEMÆRK: Denne artikel omhandler seksuelle overgreb og drugging. Har du været udsat for voldtægt – eller er du i tvivl, om det er det, der er sket? Du kan ringe anonymt døgnet rundt til Lev Uden Vold-hotlinen på tlf. 1888.

Den amerikanske rapper Kanye West står over for alvorlige anklager fra sin tidligere assistent Laurent Pisciotta, beretter blandt andet TMZ. Assistenten sagsøger ham for overgreb og drugging ved et arrangement afholdt af rapperen P. Diddy. Dermed tilføjer sagen endnu en skandale til den allerede lange liste af anklager og retssager, som Diddy står overfor. Dan et overblik over sagerne her.

Drugging og overgreb
Assistenten Laurent Pisciotta retter alvorlige anklager mod 47-årige Kanye West, der eftersigende skulle have drugget og udsat hende for seksuelt overgreb under hendes ansættelse tilbage i 2021-2022. Ifølge søgsmålet, som de amerikanske medier TMZ og People har fået adgang til, hævder Pisciotta, at West bedøvede hende med et uidentificeret stof til en privat begivenhed hos Sean "Diddy" Combs.


Pisciotta fortæller yderligere, at hun følte sig desorienteret efter at have drukket alkohol, som "Heartless"-rapperen insisterede på, at alle tilstedeværende skulle indtage, hvis de ønskede at blive ved arrangementet, ifølge TV2. Dagen efter vågnede hun med en følelse af skam og kunne ikke huske, hvad der var sket aftenen før, uddyber det internationale medie The News. Dertil beskriver hun også en hændelse på et hotelværelse, hvor han vækkede hende tidligt om morgenen, smed sit håndklæde og forsøgte at lægge sig nøgen ovenpå hende. Efter hun bad ham stoppe, undskyldte han og forlod værelset.

Kanye Wests repræsentanter har endnu ikke kommenteret anklagerne, og det er derfor stadig uvist, hvordan han forholder sig til sagen.

Gentagne retssager
Dette er ikke første gang, at den 47-årige rapper bliver sagsøgt af tidligere ansatte. Laurent Pisciotta sagsøgte rapperen allerede i juni i år for sexchikane, kontraktbrud og uretmæssig opsigelse. Anklager, som West har afvist ifølge The News.


Derudover er en gruppe af hans tidligere ansatte også i gang med en sag, hvori de beskylder ham for tvangsarbejde og ydmygende behandling under arbejdet. Sagsøgerne skulle angiveligt aldrig have modtaget betaling for arbejdet og blev udsat for racistiske bemærkninger, hvor de ifølge eftersigende blev kaldt "new slaves", skriver TV2, som refererer til flere amerikanske medier.

West sagsøger selv
TV2 understreger, at Kanye West tidligere har udtalt til magasinet People, at han planlægger at anlægge et modsagsøgsmål mod den tidligere assistent Laurent Pisciotta, da han ikke er enig i hendes anklager om sexchikane, kontraktbrud og uretmæssig opsigelse.

Ifølge det amerikanske medie NME har han også indgivet retssag og hyret en tidligere medarbejder til at efterforske flere personer i hans liv, herunder hans ekskone Kim Kardashian og hans nuværende kone, Bianca Censori. Efterforskeren, anonymt omtalt som "John Doe", skal undersøge påståede kriminelle forbindelser mellem Kardashian-familien og kriminelle organisationer, som West angiveligt mistænker dem for at have, herunder alvorlige beskyldninger om menneskehandel.


LÆS OGSÅ: Parter når til enighed i Kanye-konflikt

ANNONCE