Nyhed

Popveteran annoncerer nyt album og Danmarksturné

Kasper Winding er tilbage med sit 16. album Test of Time Part 2, som udkommer den 8. november, og han annoncerer samtidig en turné i 2025

Multikunstneren Kasper Winding er tilbage med et nyt album med titlen Test of Time Part 2, som følger op på første del, der udkom i 2022. Det kommende album markerer Windings 16. album, der er sat til at udkomme 8. november. Foruden det kommende album annoncerer han også en kommende turné i 2025.

Spørgsmålet om, hvorfor udgive en ny plade svarer den 68-årige musiker:

"Det simple svar er, fordi jeg elsker det og ikke kan lade være. Fordi jeg er vanvittig nysgerrig, og jeg hører konstant toner og historier i mit hoved. Jeg tror, jeg ville blive oprigtigt tosset, hvis ikke jeg kunne udtrykke det." 


I forhold til den gamle plade fortæller Kasper Winding: "Jeg er ikke er den samme som for to år siden. Som årene skrider frem, bliver musikken mere og mere en hybrid af alt det, jeg oplever og bliver eksponeret til, om det er musik eller livet generelt," og fortsætter: 

"Min konstante beundring for dette fantastiske sted, vi kalder jorden, som er en gavebod af oplevelser. Derfor bliver mine tekster også mere og mere digte og stemninger end klassiske sangtekster."

Afslutningsvist siger han: "Jeg bliver også mere frygtløs i forhold til at være mig, og mindre bange for hvad jeg har på hjerte. Hvilket gør, at jeg ser min musik som en del af den store sammenhæng."


Det er efterhånden en del år siden, at den dengang 14-årige Kasper Winding debuterede som trommeslager for DR Jazz-gruppen. Sidenhen har han udgivet 16 album i eget navn og skrevet sange til mere end 20 film og tv-serier i Danmark, England, Frankring og USA. Desuden har han også skrevet musik til fire balletter for blandt andet New York City Ballet. 

I løbet af sine lange karriere har den produktive musiker blandt andet skrevet musik med prominente kunstnere såsom C.V. Jørgensen, Caroline Henderson, Guy-Manuel de Homem-Christo, der udgør den ene halvdel af Daft Punk, og ikke mindst har han samarbejdet med den kontroversielle rapper Kanye West.

Sidst Kasper Winding var albumaktuel, var med albummet The Test of Time Part 1 (2022), hvor kunstnere som Selma Judith, Mads Langer og Oh Land medvirkede. På det kommende album medvirker kunstnere som Sara Savery, Bo Rande, Birk Nevel, Thomas Blachman og Anders Gaardmand. 


Albummet udkommer i starten af november, og fra januar og frem mod sommeren kan Kasper Winding opleves på landets koncertsteder i selskab med Sara Savery og Lars Meiling.

Sidst GAFFA oplevede Kasper Winding live, spillede han sig til fire stjerner på Lille Scene i Musikhuset i Aarhus. 

I ventetiden kan hans seneste single "Summer's day" høres nedenfor: 


LÆS OGSÅ: Kasper Winding: Meget popmusik i dag er ren baggrundsstøj

ANNONCE