Nyhed

Publikum strømmer til genåbnet spillested

Hjemvendte Alice slår egen rekord i solgte billetter

Alice, det regionale spillested på Nørrebro, har oplevet en overvældende reaktion fra publikum efter sin genåbning i september. Det skriver de i en pressemeddelelse. Efter fire år uden faste rammer er spillestedet nu tilbage i sine nyrenoverede lokaler og har registreret det højeste forsalg til koncerter i sin historie.

Spillestedet har præsenteret et bredt udvalg af nyskabende musik fra både danske og internationale kunstnere. Ifølge interne publikumsundersøgelser betragtes Alice "som garant for kvalitet og unikke koncertoplevelser", hvortil H.C. Gimbel, daglig leder af Alice, i pressemeddelelsen udtaler: "Vi er glade for at være tilbage i egne rammer, og at vi sælger flere billetter end nogensinde før, bekræfter os i, at vi gør det rigtige ved at knokle for Alice som et sted, hvor vi samles om musikken og får helt
særlige oplevelser, måske ligefrem udvidet vores horisonter."

Midt under pandemien i 2021 blev Alice ramt af udfordringer med ventilationen, der gjorde det sundhedsskadeligt at afholde koncerter i salen, som siden har stået tom. Efter spillestedet blev ramt af ventilationsproblemer, gik Københavns Kommune ind med en bevilling på 7,4 millioner til udvendig renovering og renovering af ventilationen. Derudover blev Alice tilgodeset af A. P. Møller Fonden, som sidste år donerede en bevilling på tre millioner til en indvendig renovation. Alice blev det sidste halvandet år genhuset i Vanløse, men kunne flytte hjem i de vante rammer på Nørrebro den 6. september i år. 


I hjertet af Nørrebro
Alice blev etableret i 2018 som et resultat af en fusion mellem Jazzhouse og Global, og spillestedet har siden da været et kulturelt samlingspunkt for musikelskere. Her har en række koncerter, der spænder over genrer som global roots, folk, jazz/improv, lydkunst og elektronisk musik, fundet sted.. Samtidigt har stedet ry for at have temmeligt "højt til loftet". Ifølge pressemeddelelsen muliggør dette tilsammen, at kunstnere kan udfolde sig og eksperimentere med grænserne for musikalsk kreativitet.

I en anerkendelse af ovenstående er spillestedet blevet genudpeget af Statens Kunstfond som regionalt spillested for perioden 2025-2028, uddyber meddelelsen. I sidste måned offentliggjorde Alice, at man i selskab med spillestedet Turkis i Aarhus og festivalen Resonator i Odense åbner for en rabatordning til deres medlemmer, hvor man kan få 15% rabat på billetter til de tre steder. Konceptet kaldes Medlems(ven)skaber og skal ifølge en pressemeddelelse "løfte og styrke vækstlaget, den eksperimenterende musik og musik indenfor global roots på de danske scener". Læs mere om det her. 

Læs også: Ny rapport: Frivilligheden falder - især i de store byer


 

 

ANNONCE