Nyhed

Robert Smith afslører: The Cure har flere album på trapperne

The Cures kommende album udkommer om under en måned, men nu afslører Robert Smith, at gruppen har endnu flere udgivelser er på vej

Der har de senere år været en del spekulationer om The Cures albumplaner. Det kommende album Songs of a Lost World, der udkommer 1. november, er muligvis blot forløberen for mere musik, der har været i støbeskeen over længere tid. Allerede i 2019 kunne GAFFA berette, at et nyt The Cure-album var lige på trapperne, men at der i samme omgang var yderligere to udgivelser på vej. Robert Smith havde nemlig nævnt i interviews, at der var materiale nok til både et enkelt og et dobbelt album.

I et nyt, omfattende interview på halvanden time med Matt Everitt, afslører Robert Smith nu, hvordan det kommende album samt overskydende materiale blev til. Han fortæller, at gruppen allerede i løbet af 2019 havde indspillet 25 eller 26 sange, og at der faktisk er endnu et nyt album på vej, som praktisk talt er færdigt. Smith teaser også for et tredje album i løbet af interviewet

I samme interview fortæller Smith, at nogle af de kommende sange er outtakes fra tidligere udgivelser: "Det er også mærkeligt, at det er et nyt album, men The Cure-fans kender allerede mere end halvdelen af albummet. Det er i sig selv underligt."


Store jubilæumsplaner
Smith deler desuden i interviewet, at bandet oprindeligt havde planlagt at udgive et album for at fejre deres 40-års jubilæum: "Jeg følte, at vi skulle sammenfatte det hele," fortæller Smith, og tilføjer:

"Jeg tænkte, bandets 40-års jubilæum sker i 2018, og 40-års jubilæet for det første album [Three Imaginary Boys, red.] er i 2019, så vi laver noget, der sammenfatter, hvad bandet er, og hvor vi er nået til. Det var en storslået plan – og storslåede planer fungerer generelt ikke særlig godt efter min erfaring!"

Han fortsætter: "Det blev ikke gjort af de rigtige grunde. Det var lidt sejrsrigt, tror jeg, når jeg ser tilbage. Tonen var forkert. Som det også viste sig, var det, der skete i 2018, en fantastisk måde at markere bandets jubilæum på. Det gav mig tid til at tænke: 'Hvorfor skulle vi lave et nyt album?'"


"Hvad der skete i 2019 var meget mere naturligt, og alt udviklede sig ud fra det. Der var ikke længere denne her idé om, at vi 'fejrede' noget eller markerede noget - det blev til noget meget mere kunstnerisk og ærligt, snarere end noget, der var en del af denne idé om, 'Her er The Cure efter 40 år – vær imponeret!'"

Stor mængde materiale
I interviewet taler Smith også om mængden af materiale, som bandet spillede på turné sidste år, men som ikke er med på det nye album Songs Of A Lost World, herunder fan-favoritten "Another Happy Birthday." Her kaster Smith lys over de mange sange, The Cure har arbejdet på.

"Den ældste sang på dette album lavede vi demoen til i 2010,” forklarer han. "De strakte sig hele vejen gennem [10'erne, red.]. Hovedparten af dem - sandsynligvis fem af dem - er blevet skrevet siden 2017. Tre af dem: en af dem var fra 2010, en anden fra 2011, en tredje fra 2013 eller 2014. Der var så mange sange at vælge imellem."


"Det springer lidt rundt, men vi indspillede omkring 25 eller 26 sange i 2019. Vi indspillede tre albums i 2019; det har altid været problemet. Jeg har forsøgt at få tre album færdiggjort. Efter at have ventet så længe tænkte jeg, 'Lad os bare udgive Cure albums hver par måneder!' Når man ser tilbage, tænker man, 'Virkelig? Jeg kunne have gjort det meget bedre'."

Smith tilføjede: "Det vil lykkes denne gang. Efter at have færdiggjort dette, er det andet næsten også færdigt. Det tredje er lidt sværere, fordi, ja, hvis vi når så langt... Når man taler om det tredje album, kan du se, hvad jeg mener? Jeg kan bare ikke lade være."

Dette kommer efter, at Smith de seneste uger har været ude at forklare og udpensle den lange ventetid på Songs Of A Lost World og betydningen bag de seneste singler "Alone" og "A Fragile Thing". Han har i denne forbindelse også afsløret, at han havde til hensigt at afslutte The Cure på et tidspunkt i 2018, og udtrykt sin holdning til dynamiskprissætning med ordene: “et svindelnummer” og “drevet af grådighed”.


Fremtidige turnéplaner
I interviewet fortæller Smith om bandets planer for en fuld verdensturné, hvormed han fortæller, at han vil forsøge at færdiggøre ét af albummerne, før The Cure tager på turné igen i 2025. 

"Vi starter op igen næste år," fortæller Smith. "Seriøst, jeg skal færdiggøre det andet album. Vi havde planlagt at spille på festivaler næste år [2025, red.], men så besluttede jeg, at vi ikke skulle spille noget næste sommer. Næste gang vi går på scenen, bliver til efteråret næste år."

"Men derefter vil vi sandsynligvis spille ret regelmæssigt indtil den næste jubilæum – 2028-jubilæet! Det er vores udsigt. Vores jubilæum i 2018 begyndte jeg at tænke på i slutningen af 2016, og jeg tænkte, 'jeg har halvandet år, det er nemt!' Og alligevel nåede jeg det ikke i tide. Nu begynder jeg at tænke, '2028, jeg må få styr på tingene'; så [det er, red.] dokumentarfilm og den slags ting."


Smith fortsætter: "Jeg bliver 70 år i 2029, og det er 50-års jubilæet for det første The Cure-album. Det er det virkelig. Hvis jeg når så langt, så er det slut. I mellemtiden vil jeg gerne have, at vi når at spille koncerter som en del af den overordnede plan for, hvad vi skal gøre. Jeg har elsket det; de sidste 10 år med at spille shows har været de bedste 10 år i bandet. Det slår de andre 30 år med flere længder! Det har været fantastisk."

"Selvom vi ikke har haft et nyt album i al den tid, har vi spillet 130 eller 150 forskellige sange, fordi vi er blevet et liveband, der trækker på kataloget. Vi kan tage ud og spille shows, og vi kan spille to timers koncerter med 30 sange og helt forskellige sange hver aften. Der er en frihed i det."

Se et kort klip af interviewet delt på The Cures Instagram-profil her: 

GUIDE: The Cure – album for album 1979-2008

ANNONCE