Nyhed

Royal Arena er til salg

De to aktører vurderer, at Royal Arena er klar til at stå på egne ben og rækker stafetten videre

Københavns Kommune og foreningen Realdania, der hver ejer 50% af aktierne i arenaselskabet Arena CPHX P/S, meddeler nu, at de i fællesskab er klar til at sælge deres aktier i Royal Arena. Det meddeler Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Om Royal Arena og kommunens exit fra arenaselskabet fortæller overborgmester Lars Weiss i samme pressemeddelelse: "Royal Arena er et godt eksempel på, hvordan et kommunalt-filantropisk partnerskab kan bane vejen for projekter, som ellers er svære at få realiseret. I dag tiltrækker Royal Arena med stor succes internationale kulturevents, idræt og musik i absolut verdensklasse til København. Sådan skal det også være fremover, men da arenaens succes ikke længere afhænger af vores ejerskab, sættes aktierne til salg - så de realiserede midler kan gavne andre steder."

Royal Arena blev etableret i 2017 med hjælp fra midler fra Københavns Kommune og Realdania. Det fremgår dog af pressemeddelelsen, at det aldrig har været meningen, at de to aktører skulle eje selskabet og en aftale mellem de to aktører slog fast, at de måtte sælge aktierne efter februar 2022. Nu vurderer kommunen og Realdania, at Royal Arena med sin stigende succes ikke længere har brug for midlerne fra aktørerne og dermed kan blive rakt videre.


"Royal Arena er i dag med sine rammer i verdensklasse et kulturelt samlingspunkt for events i København – til glæde for hele Danmark. Bygningens multifunktionalitet gør den velegnet til mange forskellige arrangementer, som styrker kulturlivets mangfoldighed, fremmer vækst, og det aktive byliv", siger Jesper Nygård, adm. i Realdania i pressemeddelelsen.

Man skal dog ikke være bekymret for om salget af arenaselskabet går ud over de mange oplevelser der findes i bygningen. Det er nemlig stadig Danish Venue Enterprise, der har ansvaret for driften og udlejningen af arenaen til koncerter, sport og events. Dette vil de fortsat have indtil den 1. december 2046.

Ny rabatordning skal støtte niche-talenter i vækstlaget i landets tre største byer


ANNONCE