Nyhed

Scarlet Pleasure hopper med på den grønne bølge: Sparede 5 tons CO2 på turné

Gruppen har tilsluttet sig international klimaorganisation

Den danske gruppe Scarlet Pleasure har indgået et samarbejde med den danske afdeling af klimaorganisationen Music Declares Emergency, og tilslutter sig dermed til blandt andre Billie Eilish, Massive Attack og The 1975, som ligeledes er en del af organisationen.

I en video delt af organisationen i forbindelse med afviklingen af dette års Grøn Koncert udtaler frontmand i Scarlet Pleasure Emil Goll: "Vi ved godt, at det ikke er os tre, der kommer til at ændre verden med det vi gør, men det er, hvad man kan gøre i det små og gøre inden for sit eget felt, der kan være med til at sætte nogle bølger i gang."

I forbindelse med deres Grøn Koncert-turné gjorde gruppen udelukkende brug af grøn energi i forbindelse med transport af både band og teknik. Music Declares Emergency meddeler, at gruppen med dette initiativ sparede hele 5 tons CO2. Derudover har Scarlet Pleasure lavet en merch-kollektion under navnet "No music on a dead planet". Overskuddet fra denne vil gå til Music Declares Emergency.


"Hos MDE er vi meget stolte over samarbejdet med Scarlet Pleasure. Og vi er utrolig glade for, at det er netop denne artist, som har valgt at gå forrest i den grønne omstilling. Vi ved, at Scarlet Pleasures publikum tilhører den aldersgruppe, som både er bevidste om og ganske bekymrede for klimaforandringerne. Det gør en ubeskrivelig forskel, at man som ung musikelsker kan se sit yndlingsband vise vejen for at skabe en bedre verden," lyder det fra en pressemeddelelse udstedt af Music Declares Emergency.

Music Declares Emergency er en non-profit organisation, hvis formål er at skabe opmærksomhed på klimaområdet inden for musikindustrien og i et samarbejde med musikere gøre denne grønnere og mere bæredygtig. Organisationen blev startet i Storbritannien af musikeren Brian Eno og er siden vokset til at omfatte hele 16 lande. Når kunstnerne tilslutter sig organisationen bliver de en såkaldt "Declarer" og tager dermed del i organisationens officielle erklæring, som kan læses nedenfor.

Udover Scarlet Pleasure har også andre artister for nyligt brugt sin stemme i klimadebatten. Blandt andre Lucky Lo som i starten af september annoncerede en soloturné i maj og april 2025, hvor transportformen udelukkende kommer til at være med tog og bus. Desuden kunne bandet Coldplay meddele, at de sænkede deres klimaaftryk med 59 procent under deres seneste verdensturné. En bedrift bandet gjorde muligt ved blandt andet at bruge kinetiske dansegulve, som omdanner fansenes bevægelsesenergi til elektricitet.


Billie Eilish samarbejder med gigant for at gøre turné grøn


ANNONCE