Nyhed

Sekstjernede Døtre udgiver ny single

Døtre er ude med en nye single, der tematiserer forældede, sociale stereotyper gennem en kraftfuld og harmonisk lyd

Anmelderroste Døtre har netop udgivet singlen "Masquerade". Ifølge en pressemeddelelse udforsker nummeret de forældede, stereotype handlinger, vi tror, vi skal udfører i sociale kontekster for at passe ind. Sangen er skrevet og komponeret af Døtre, og Holger Lagerfeldt har stået for mastering. 

Døtre debuterede i 2023 med singlen "Follow" og udgav deres første ep I'd Rather Stary Awake i februar 2024. Bag gruppen står Nynne Spangegaard Rasmussen, Sofie Herdorf Krøyer og Sophus Dræby, som sammen komponerer, arrangerer og producerer musikken. Derudover spiller Mathias Carl Gyvlgaard på bas, og Tobias Nygaard spiller trommer. Jean Anastasia, Laura Teglhøj, Didde Strand, Mathilde Thrane og Maiken Funder står for kor og koreografi.

Deres evne til at fortolke musikken gennem kostumer, scenografi og koreografi giver hver koncert et tværæstetisk og unikt helhedsudtryk, hvilket var tydeligt, da de optrådte på Klubscenen til Spot Festival i 2023:
"Men hos Døtre er det ikke blot øregangene, der skal forkæles, når de spiller deres storslåede art-pop. De er et mindst lige så visuelt band, der med synkrone bevægelser og smukke kostumer udstråler femininitet og power. Iklædt havfrue-inspirerede kostumer, lavet af elever fra designskolen, bevægede Døtre og tre korsangerinder sig yndefuldt og sensuelt på scenen som en samlet organisme. Intet var tilfældigt. Alt var koreograferet, helt stramt og visuelt forførende," skrev GAFFAs anmelder og kvitterede med fire stjerner. 


Deres lyd er beskrevet som pompøs, næsten flerdimensionel, og som et overflod af harmonier. Musikerne skaber et musikalsk lydbillede, der flyder sammen med Døtres stemmer. 

Også tidligere i år var GAFFA til stede, da Døtre triumferede på Pink Stage under dette års Spot Festival. "Man undrer sig over, om hvorvidt denne koncert virkelig kan være en showcase-koncert. Altså en koncert med en artist fra vækstlaget, som endnu ikke er brudt igennem for alvor. Professionalismen skriger til skyerne (...) Roskilde Festival, jeg kigger på jer. Læser I med?" Skrev anmelderen og kvitterede med seks stjerner.

Udover den nye single spiller Døtre også to koncerter i efteråret den 7. og 8. november på henholdsvis Ideal Bar i København og Radar i Aarhus. 


Hør den nye single her: 

Døtrene kiggede ned i ønskebrønden – og fandt guldet


ANNONCE