Nyhed

Søren Michelsen skildrer ungdommens udfordringer på ny debut-ep

Søren Michelsen er ude med sin debut-ep om ungdom, forandring og venskab i en verden i opbrud

I dag markerer trommeslager og sangskriver Søren Michelsen en milepæl i sin nyudsprungne solokarriere med udgivelsen af debut-ep'en I En Brydningstid. Ep'en indeholder fem sange, der udforsker temaer som ungdom, forandring og venskab i en verden præget af usikkerhed og hurtige skift. Allerede tidligere på efteråret berettede GAFFA om den første single på ep'en, der hedder "Teenagedrenge".

Af en pressemeddelelse fremgår det, at I En Brydningstid rummer en samling personlige fortællinger, hvor sangeren reflekterer over at være ung i en tid, hvor verden ændrer sig med skræmmende hast. Ep'en fokuserer særligt på, hvordan barndomsvenner påvirkes af voksenlivets krav og udfordringer, og hvordan nære relationer langsomt kan ændre sig, efterhånden som livet udvikler sig.

I samme pressemeddelelse udtaler Michelsen: "I En Brydningstid er en samling af personlige sange om at være ung i en skræmmende og uforudsigelig verden. Den handler om angsten for de konstante forandringer og om at finde sin plads i en tid præget af krig, klimakrise og sociale mediers indflydelse.”


Søren Michaelsen, der nok primært er kendt som trommeslager i bandet Søn og har spillet med Angående Mig, har over flere år arbejdet på sit soloprojekt. Om springet fra at være fast inventar som trommeslager til også at kaste sig ud i soloprojektet, fortæller Søren Michelsen til GAFFA: 

- Det at springe ud som solist er forbundet med en stor glæde, men også med en stor ængstelighed. Det er det sure med det søde. På den ene side er der en stor frihed forbundet med at kunne forme sit kunstneriske univers helt selv. Det føles godt og rigtigt at synge mine egne sange og at fortælle mine egne fortællinger præcis, som jeg ønsker det. Det føles godt at skabe hele min visuelle stil præcis, som jeg ønsker, den skal se ud. Det føles godt at være i rampelyset, at være "main character" og at have "the last say," fortæller han og tilføjer:

- På den anden side kan jeg også vågne op en morgen og være ved at gå i spåner over mit solistprojekt, have mistet tiltroen til mig selv og have lyst til at smide håndklædet i ringen. Det kan gøre ondt at bære et helt artistskab på ét par skuldre, og det kræver stamina, udholdenhed og kampgejst at holde toget kørende. Heldigvis er jeg ikke alene. Jeg har fantastiske mennesker rundt om mig, som hjælper mig, og som kan løfte mig, hvis jeg har mistet gejsten, fortæller han og uddyber:

- Jeg tror også, at en nøgle til at være solist igennem en lang karriere er ikke at arbejde alene. Det er vigtigt at række ud og skabe et fællesskab rundt om ens virke. Jeg er også så heldig, at jeg får lov at arbejde som solist på det ene ben og som bandmedlem på det andet. Det giver en god vekselvirkning mellem projekterne.

Som en del af ep-lanceringen spiller Søren Michelsen releasekoncert på Ideal Bar i København den 10. oktober, hvor Emil Emborg optræder som support.

LÆS OGSÅ: Medlem af Søn klar med ny single

ANNONCE