Nyhed

Terese mindes teenageårene på ny single

Singleudspillet kommer forud for popkunstnerens andet album, der udgives næste år

Danske Terese har netop udgivet singlen "Teenageår", hvorpå hun mindes netop disse år af hendes liv, hvor både krop og identitet er under konstant forandring, og hvor alt samtidig føltes helt vildt vigtigt. 

I en pressemeddelelse fremgår det, at den nye single er Tereses reminder til sig selv om ikke at blive handlingslammet men huske, at de beslutninger, der virker uoverskueligt vigtige i dag, vil være mindre betydningsfulde i morgen. Selv fortæller hun: 

"Når jeg ser tilbage på min teenagetid i nullerne, er det, jeg husker mest, den her fornemmelse af, at ’lige nu’ hele tiden var det mest definerende øjeblik. Jeg opdagede et nyt band og tænkte, at jeg aldrig ville høre andet, jeg blev droppet og tænkte, at livet aldrig ville fortsætte." 


Men som artisten også selv har erfaret, går livet videre, og pludselig virker de bekymringer, man havde som teenager, både fjerne og en smule overdrevne:

"Jeg er blevet mor for nylig, og ligesom teenagetiden er den første tid som forælder en tid, hvor man pludselig oplever, at ens krop og sind forandrer sig. Hvor alle følelser – glæde såvel som usikkerhed – er forstørrede, og hvor hele verden bare føles overvældende," uddyber Terese. 

Lydsiden på singlen er skabt i samarbejde med Tereses faste producer Mads Bunch, som også har arbejdet med kunstnere som Isam B og Elba. Lyduniverset er en videreudvikling af Tereses karakteristiske dansksprogede pop med catchy melodier, nærværende tekster og en smuk, klar vokal. 


Den nye single er nummer to i rækken fra et kommende album, der udkommer næste år. Albummet følger op på debuten Jeg Træls, Du Nice, der blandt andet indeholder "Du' sommer", som gik i rotation på P4. Debuten fik fire stjerner af GAFFAs anmelder og ordene: "Det er dejligt direkte og er med til at nedbryde andres glansbilleder. Terese starter med sig selv."

Tidligere i år udgav hun sangen "Lille stemme", og tilbage i 2022 var hun en del af GAFFAs "Hold øje med". Senest har Terese spillet support for Maximillian i et tætpakket Lille Vega, og for Matt Johnson fra The The til arrangementet Heartland at Noma

Lyt til den nye single her: 


LÆS OGSÅ: Terese er ik’ træls på debutalbum

ANNONCE