Nyhed

The Blaze udgiver eksklusiv sang til musical af kultklassiker

Den franske duo skaber et dramatisk lydbillede til den prisvindende klassiker

Det franske band The Blaze har netop udgivet sangen "Enemy", som bliver en del af soundtracket til musicalen af Mathieu Kassovitz' franske kultfilm La Haine, der turnerer rundt i Paris helt frem til næste sommer.

Bandet meddelte deres medvirken på soundtracket gennem et opslag på Instagram, hvori de skriver: "Vi er begejstrede for at dele vores eksklusive nummer ‘ENEMY,’ som er en del af @lahaine.officiel showets soundtrack. Det er tilgængeligt overalt på streamingplatforme."

Artiklen fortsætter under opslaget


Den snart 30 år gamle film, La Haine, på dansk Hadet, følger, i 24 timer, de tre unge mænd, Vinz, Saïd, og Hubert, og deres liv i de franske forstæder dagen efter et voldsomt oprør, hvor forstædernes borgere og et racistisk og undertrykkende politikorps, kulminerede i et intenst opgør.


Filmen blev vist ved Cannes filmfestival i 1995 og vandt senere prisen for "Bedste Film" ved César-uddelingen. Nu har instruktøren taget filmen fra skærmen til scenen i en musical, der med dans, film, rap og teater kombinerer 90'ernes udtryk med det moderne udtryk i dag. 

The Blaze har base i Paris, og bevæger sig indenfor Electronic Dance Music (EDM) og house. Duoeb består af de to fætre Guillaume og Jonathan Alric, der startede med at lave musik i 2017. Her udgav de deres første studiealbum Dancehall. Bandet udgav sidste år deres andet studiealbum Jungle, som GAFFA krediterede med fire stjerner.

The Blaze besøgte i år den københavnske festival O Days, og spillede desuden en ganske vellykket koncert i K.B. Hallen i april, som GAFFAs anmelder gav fire stjerner og skrev: "På ”Queens” udnyttede duoen hallens akustiske virkemidler. På outroen blev skruet helt invasivt hårdt op for bassen, så den lakoniske frase ”Feels so loud” for alvor fik berettigelse. På den afsluttende sejrsrunde med ”Juvenile”, ”Territory” og showlukkeren ”Madly” kom publikum endelig helt op på tæerne, og til slut var det tirsdagstrætte københavnske publikum endeligt vundet over."


Hør nummeret her:

GUIDE: Spændende musikoplevelser denne weekend - fra spritnye toner til visuel rockfest


ANNONCE