Nyhed

Train afslører navne til Aarhus' største homecoming-fest

Train løfter sløret for, hvilke artister der i år optræder til det aarhusianske jule- og koncertarrangement Gløgglich

Aarhus' største homecoming-fest, Gløgglich, løber af stablen den 22. december på  Train. Spillestedet har netop offentliggjort, at juletraditionen i år byder på en tur i "Kongens have" med TopGunn, tid med Benjamin Havs husorkester Familien og en omgang klubmusik i form af de to dj's Stuf og Albert Helmig.

"Vi er meget stolte af at kunne byde velkommen til den toogtyvende udgave af Gløgglich, som hvert år d. 22. december samler aarhusianere og eksil-aarhusianere til et glædeligt gensyn ledsaget af tip top klubmusik," skriver arrangørerne bag julefesten i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Som altid håber vi, at Gløgglich vil banke derudad med en kæmpe homecoming fest i Aarhus i 2022, hvor selvvalgte eksil-aarhusianere, københavnere og 8Kilo fuldblodsindianere spiller en vanlig Gløgglich-cocktail af alternative klassikere, fuldfede hits og urbane finurligheder. Med andre ord vil musikken tage dig tilbage til Jul på Slottet og sende dig trygt videre til årets højtid i familiens skød."


Det er blandt andet den 31-årige rapper fra Nørrebro bedre kendt som TopGunn, der i år skal rappe og synge julen ind over Aarhus. Topgunn var i sin tid med til starte pladeselskabet Cheff Records i 2011 sammen med Kidd, Klumben, Eloq og Jamel Sundoo. Her var han blandt andet med til at lave hittet "Kysset med Jamel". TopGunn debuterede i eget navn med albummet 21 (2013), der fik tre GAFFA stjerner og desuden indeholder sangen "Tilbud", der i dag har mere end 16 millioner afspilninger på Spotify. Sidenhen har han udgivet hits som "Kongens have", "Dejligt" og "For altid". Der er sket en del siden debuten og med albummet SAS fra 2020, modtog rapperen hele fem stjerner fra GAFFAs anmelder. Hans sidst album var albummet DK Goat (2023), hvor han for alvor han gav danskerne en lille påmindelse om sin indflydelse i dansk rap, lød det dengang fra GAFFAs anmelder.

Den velkendte Familie, der normalvis følger med Benjamin Hav, tager denne gang alene på familietur, ligesom dengang de var 'alene' på Headquarters en mørk torsdag aften i november. Her fik familien blandt selskab af Mek Pek, Thøger Dixgaard og Ameli Dot. Og som GAFFAs skribent skrev om aftenen: "Det kan godt være, at the man himself ikke viste sig på aftenen, men der er ingen tvivl om, at gæsterne på HeadQuarters fik en uventet og overraskende musikalsk familiefest, som ikke bliver glemt lige foreløbigt."

Billetter til Gløgglich kan købes her


RAPPER JULEN IND: Tessa optræder til årets julefest i Aarhus

ANNONCE