Nyhed

Ung-Skab udgiver længe ventet ep

Ep'en markerer duoens første store udgivelse siden deres debut-ep, der udkom i 2021

Den danske r&b-popduo Ung-Skab er tilbage med en nyfortolkning af deres karakteristiske univers, der samtidig bevarer duoens legende, genre-nomadiske udtryk. Det sker på deres nye ep Sikke et held vi fandt hinanden, som netop er udkommet. 

Den nye ep er, ifølge en pressemeddelelse, som samlet værk en ode til det væld af følelsesmæssige kompleksiteter, vi oplever og gennemgår i vores tætte relationer – venskaber såvel som kærlighedsforhold. Ep'en består af fem sange, herunder den velkendte førstesingle "Siger det ikk", og beskrives i pressemeddelelsen som en rejse gennem genrer, temaer og stemninger. Dermed synges der om alt fra beundring til jalousi, afmagt og taknemmelighed.

Ifølge pressemeddelelsen er ep'ens afslutningsnummer "<33" (også kaldet "Hjertesangen") en opfordring til at sætte pris på de ting, vi har, i en verden, hvor så mange ting føles ude af kontrol – fra klimakrise til folkedrab til abortrettigheder til unge menneskers mistrivsel. Selv beskriver Snekkersten-duoen bestående af Clara Rose Lundberg (vokal) og Eigil Bjørn Meldgaard (vokal og produktion):
“For os handler sangen om at samles i kærligheden og om at minde alle om, at de fortjener den kærlighed og de ting, de har opnået." 


GAFFA anmeldte sidst Ung-Skab, da de åbnede dette års Northside Festival, hvor anmelderen minsandten bed mærke i selv samme "Hjertesang" og kvitterede med fem stjerner for duoens optræden: "Sangen hedder vist nok ”Hjertesangen”, og melodien fra omkvædet lyder minsandten som den, vi kender fra Swifts ”Cruel Summer”. Det er nok ikke helt dumt. Og det var der – når alt kommer til alt – i virkeligheden slet ikke noget, der var. Fem fede kram til Ung-Skab." 

I pressemeddelelsen fremgår det, at Clara og Eigil, som perifær relation med baggrunde inde for henholdsvis skuespil og klassisk violin, ikke havde meget tilfælles, da de første gang sad i Eigils fars kælderstudie og plantede frøene til hvad, der først blev til venskab og senere til Ung-Skab. Heldigt var det da, at de fandt hinanden en efterårsdag i 2019 i deres lille hjemby, Snekkersten, for blot få år senere kunne de udgive deres debut-single "Venter" efterfulgt af den selvbetitlede ep Ung-Skab (2021). 

Ung-Skab har siden da spillet på alt fra Spot Festival til Tivoli Plænen, ligesom de har udsolgt både Store Vega og Pumpehuset og været på Danmarksturné. 


I forbindelse med den nye ep kan duoen opleves live i aften, når de headliner det nye københavnske spillested, Nordhus

Hør førstesinglen fra den nye ep her:


LÆS OGSÅ: GAFFA tager temperaturen på livebranchen

ANNONCE