Nyhed

Verdenskendt 00'er-band sagsøger verdens største pladeselskab

Bandet hævder, at pladeselskabet mangler at udbetale 200 millioner dollars i royalties

Nu-metalbandet Limp Bizkits forsanger Fred Durst har netop lagt sag an mod Universal Music for at sidde på over 200 millioner dollars ubetalte royalties, der skulle være gået til bandet. Sagsanklagerne mod pladeselskabet lyder blandt andet på bedrageri, uagtsom urigtig fremstilling og krænkelse af ophavsretten. Det skriver mediet Rolling Stone.

Sagen blev tirsdag anlagt for en føderal domstol, og her hævdede forsanger Fred Durst og hans advokater, ifølge Rolling Stone, at pladeselskabet "designede og implementerede royaltysoftware og systemer, der bevidst var designet til at skjule kunstneres royalties og beholde overskuddet til sig selv," og at Universal Music på intet tidspunkt havde til hensigt at betale Limp Bizkit. 

På trods af bandets for nylig genopblussede succes hævdede Fred Durst, at han aldrig har modtaget nogen form for royalties fra Universal Music. Det var dette, der fik Fred Durst og hans team til at undersøge sagen nærmere.


Her opdagede Fred Durst og hans team to konti, der sammenlagt indeholdt omkring 1 million dollars i alt. Penge, der skulle være udbetalt til bandet, men som Universal Music ikke havde informeret dem om. Desuden hævder Fred Durst og hans advokater, at Universal Music har markeret ovenstående konti, der skulle være betalt med start i 2019, som "ikke indtjent" for at undgå at udbetale pengene. 

Fred Durst og hans team kontaktede Universal Music tilbage i juli og konfronterede pladeselskabet med anklagerne. I samme omgang bad de også pladeselskabet om at udbetale pengene fra deres konti og om at returnere deres masteroptagelser. 

En unavngiven chef for Universal Music svarer, ifølge Rolling Stone, at selskabet havde givet bandet $43 millioner i forskud, da de underskrev kontrakten, og at dette resulterede i en længere ventetid, før de ville begynde at modtage royalties. Kort tid efter, at Fred Dursts team havde rakt ud, betalte selskabet, ifølge sagen, for første gang Limp Bizkit og Flawless Records. Dog står Fred Durst ved, at Universal Music endnu ikke har udbetalt de manglende royalties og mener, at selskabet stadig skylder 200 millioner dollars i royalties.


Ifølge Variety mener Limp Bizkit derudover, at de ikke er de eneste artister, der mangler at få udbetalt royalites, og at mange andre artister lider samme skæbne. Andre artister, som hører under pladeselskabet, er blandt andre, Billie Eilish, Taylor Swift og danske Lukas Graham, der skrev kontrakt med pladeselskabet i april 2024.

Festival fjerner hovedsponsor efter boykot fra kunstnere

ANNONCE