Nyhed

Aarhus får ny elektronisk festival, der sætter fokus på globale problemer

Plaza-festivalen debuterer i Sydhavnen med en blanding af internationale og lokale dj's, der sammen skaber en platform for elektronisk musik og bæredygtighed

Aarhus får en ny elektronisk festival, Plaza, som løber af stablen for første gang den 14. september. Konceptet bag festivalen er at skabe en hybrid-begivenhed med fokus på elektronisk musik og det fællesskab, der omfavner musikken med en særlig vægt på diversitet.

Culture Works og Kulbroen er hovedaktører, hvor de i fællesskab har stablet den nye elektroniske festival på benene. Culture Works er et uafhængigt brandoplevelsesbureau, der udforsker grænsen mellem kultur, design og oplevelser og har kontorer både i Aarhus og København. Kulbroen er en kulturinstitution og byrum placeret inde midt i Aarhus. 

Lineuppet inkluderer internationale dj's som Alex Kennon og Yulia Niko. Derudover præsenterer Plaza den lokale radiostation Pana Radio, som stiller med et lineup af forskellige dj's, primært fra Danmark. Pana Radio er en online station med base i Aarhus, som er drevet af frivillige. Deres mål er at styrke underrepræsenterede og ikke-kommercielle musikgenrer og at sætte fokus på fremtidens stjerner inden for elektronisk musik og undergrundsnatteliv.


I forbindelse med den kommende festival i Sydhavnen har vi talt med Martin Thim, som er stifter af kulturinstitutionerne Kulbroen og Moonn. Desuden er han sustainability partner på Northside og Tinderbox, og i 2022 modtog han den aarhusianske klimafakkel. Om det elektroniske lineup til den nye festival fortæller han:

- Vi har nogle udenlandske dj's med, fordi vi gerne vil forsøge at skabe noget af den stemning, vi selv har oplevet mere i Sydeuropa – altså steder som Portugal, Frankrig, Spanien – med en mere chill, laid-back vibe.

Martin Thim fortæller til GAFFA, at Plaza skal være platform for nye idéer, som kan være med til at skabe en bedre og mere bæredygtig fremtid:


- Det handler nok lidt om, at vi lever i en verden, hvor forskellige frihedsbegreber er under pres fra mange sider. Så vi føler et behov for at kæmpe imod og give plads til de aktører, der faktisk vil skabe en bedre fremtid, og som stadig ønsker at fremme diversitet, bæredygtighed og nye ideer. Det vil vi gerne være med til at hylde, og hvis vi kan skabe en kulturplatform med den elektroniske musik som omdrejningspunkt, som peger fremad, så er det det, vi gerne vil forsøge at etablere med en række aktører. Det kommer helt sikkert til at udvikle sig og blive endnu større ved de kommende udgaver.

Martin Thim fortæller, at holdet bag den nye festival gerne vil præsentere nye og lidt hemmelige rammer i byen, hvor den gamle slagterigrund i Sydhavnen bliver rammen om festivalen, som løber af stablen mellem klokken 12 til 24, så man kan udnytte lyset og varmen til afviklingen af Plaza.

Billetter kan købes her.


Bæredygtighed på NorthSide: Mere end plantemad og genanvendelige plastickrus

 

ANNONCE