Nyhed

Bissesvinet forkynder folket på debutturné

Bisse og Svin forenes som Bissesvinet er aktuel med deres første single og annoncerer debutalbum og deres første Danmarksturné

Bissesvinet er en ny konstellation, hvor to af den danske musikscenes uregerlige afkom mødes. Gruppen består af sanger og sangskriveren Bisse samt eksperimentalrock-bandet Svin. Sammen har de udviklet et udtryk, der er elektrisk og bidsk, som et stød i brystet, fremgår det i pressemeddelelsen. 

De beskriver sig selv som fire ypperstepræster fra Göteborg Klipperige Kungsten Studios, der træder ned i Pottemagermarken og ud i det danske land for at forkynde folket. Iført messehagler bekender de deres tro til deres gud, Bissesvinet og forkynder folket med 10 nye sange, der handler om menneskenes undergang, dårskab og desperate higen efter kærlighed. Numrene udgør deres debutalbum Blodager, der udkommer den 8. november. 

Bisse med det borgerlige navn Thorbjørn Radisch Bredkjær har gennem årene gjort sig bemærket som en yderst produktiv sanger og sangskriver. I 2023 udgav han sit seneste og 14. studiealbum, Traumecentret, der modtog fire stjerner fra GAFFAs anmelder. Bisse begyndte sin karriere i bandet Spillemændene, men brød for alvor igennem på sin solorejse. Det store gennembrud skete i forbindelse albummet Højlandet (2016), som GAFFAs anmelder gav fem stjerner, hvor vokalen blev beskrevet som en levering, der kan bringe mindelser om en C.V. Jørgensen, mens Love Shop spøger i musikken.


Live kan hans optrædener beskrives som intense og teatralske, som da han som renæssancemand indtog Studenterhus Odense i et nar-kostume. "Alt er i overdrevet men aldrig forceret, når der laves knæfald og vibratoen beriges af et primalskrig", skrev GAFFAs anmelder om oplevelsen i 2023, hvor Bisse desuden høstede fem stjerner

Det eksperimenterende rockband Svin blev dannet i 2011 og samme år debuterede de med albummet Heimat. Siden albumdebuten i 2011 har Svin været et markant, uortodokst, dansk avantgarde-rockband, der spiller en uforudsigelig, eklektisk form for neoklassisk musik. På deres seneste album Elegi (2022) har de samarbejdet med Århus Sinfonietta, hvor den uforudsigelige sammensætning resulterede i at GAFFAs anmelder gav albummet hele fem stjerner. 

Desuden var GAFFAs anmelder tilstede da Svin i selskab med Århus Sinfonietta gæstede Langenæskirken i Aarhus, hvor de spillede værket Elegi. Sammen høstede de fem stjerner med overskriften: "Symfonisk svineri på højt niveau." Sidste år vandt Svin en Danish Music Awards Jazz for "Årets eksperimenterende udgivelse" og skal desuden optræde i den nye konstellation Bissesvinet til dette års Danish Music Awards Jazz.


Fra den 7.  februar 2025 drager Bissesvinet på deres første turné rundt i landet, Blodagerturen, hvor de kommer vidt omkring i det danske land. Billetsalget er allerede startet og billetter kan købes her.

Førstesinglen "Veråb" fra det kommende album er ude i dag og kan høres her: 


LÆS OGSÅ: DMA Jazz klar med program


ANNONCE