Nyhed

Coldplay donerer indtægter til organisation, der arbejder for små spillesteder i Storbritannien

10% af Coldplays samlede indtægter fra den kommende turné går ubeskåret til Music Venue Trust, som støtter de mindre spillesteder i Storbritannien

Meget tyder på, at Coldplay vender tilbage til de britiske landeveje med en stadionturné i 2025. Plakater, der reklamerer for den kommende turné, antyder samtidig, at det britiske band har tænkt sig at donere 10 procent af deres samlede indtægter til den britiske musikorganisation Music Venue Trust, der arbejder for at beskytte, sikre og forbedre små spillesteder. Det skriver blandt andet NME.

Organisationen blev oprettet i januar 2014 med et formål om at sikre den langsigtede fremtid for ikoniske små spillesteder. Der er tale om spillesteder der, ifølge Music Venue Trust, har haft en stor betydning for britisk musik de sidste 40 år ved at opdyrke lokale talenter og give kunstnere en platform til at udvikle deres musik samt forbedre deres optrædener.

Music Venue Trust har derudover opfordret til at indføre en billetafgift på alle koncerter i arena-størrelser, hvor pengene skal gå til de mindre spillesteder, ligesom Premier League gør i fodboldens verden. Dette kommer efter en rapport, der blev delt tidligere på året, som kortlagde græsrodsscenerne i Storbritannien i 2023, og som afslørede "en katastrofe" for live musikken i Storbritannien, hvor omkring to spillesteder lukker om ugen, beretter NME. 


Til sammenligning har man i Danmark forsøgt at bevare de små spillesteder på  finanslovsforslaget, hvori man vil styrke kulturen med cirka 600 millioner kroner i 2025 til 2028. Her vil regeringen blandt andet sikre, at netværks- og genrespillestedsordningen kommer til at fortsætte. En ordning, som har stor betydning for en lang række spillesteder i hele landet. Tidligere har fire danske genreorganisationer sat ord på vigtigheden af netværks- og genrespillestedsordningen i en kommentar i GAFFA.

Coldplays samarbejde med Music Trust Venue blev afsløret på nogle plakater, der dukkede op på det sted, hvor bandet første gang spillede under navnet Coldplay (dengang hed de The Coldplay). Plakaten er identisk med de plakater, der annoncerede deres allerførste koncert på Camden-spillestedet The Dublin Castle i 1998. I søndags dukkede der nye versioner op med håndskrevne noter på. 

Music Venue Trusts COO, Beverley Whitrick, delte plakaten på sociale medier, hvor hun skrev: "Den fedeste plakat er lige blevet hængt op i Dublin Castles vindue." På plakaten kan man se nogle tegninger, der hentyder til deres kommende album Moon Music. Derudover antyder de håndskrevne noter på plakaten, at Coldplay vil spille i Craven Park og Wembley Stadium i London i august 2025. Se plakaten nedenfor:

Udover at afsløre samarbejdet med Music Venue Trust antyder plakaten også, at alle koncerter vil være drevet af 100 procent solenergi, vindenergi og kinetisk energi.


Det er ikke første gang, at Coldplay sætter fokus på CO2-udledning i forbindelse med deres koncerter. Under deres seneste turné Music Of The Spheres Tour reducerede de deres CO2-udledning med 59 procent, hvilket indfriede gruppens målsætning fra 2021 om at reducere udledningen med minimum 50 procent på deres turné. 

Gruppen sammenlignede tallene med deres seneste arena-turné i 2016 og 2017, og tallene er verificeret af Massachusetts Institute of Technology, Environmental Solutions Initiative. Derudover skrev gruppen på deres hjemmeside, at de ville plante syv millioner træer fordelt over 24 lande. Ét træ per koncertpublikum.

Prof. John E. Fernández fra Massachusetts Institute of Technology skrev dengang således om tallene fra Coldplays klimavenlige turné:

"Denne seneste analyse af Coldplays indvirkning på miljøet fra deres turné sætter en ny standard for hele musikindustrien. Dataene og analysemetoderne understøtter konklusionen om, at der er gjort betydelige fremskridt for at reducere emissioner fra turnéer"

Det er dog ikke kun i forbindelse med turnéer, at det britiske band tænker på klimaet. I forbindelse med offentliggørelsen af deres kommende album Moon Music, som udkommer den 4. oktober, vil vinylen bestå af 100 procent genbrugsplast fra vandflasker.

LÆS OGSÅ: NYT ALBUM FRA COLDPLAY: Vinylen er lavet af noget helt særligt

 


ANNONCE