Nyhed

D-A-D fejrer 40 års venskab i ny dokumentarfilm

Instruktør Jesper Skaaning har fulgt D-A-D gennem tykt og tyndt

D-A-D kan i år fejre, at de har været gruppe og venner i 40 år. Udover at fejre jubilæet med koncerter og det kommende album Speed of Darkness, optræder gruppen nu også i dokumentarfilmen D-A-D: 40 års venskab, der tegner et portræt af de fire venner. Dokumentarfilmen bliver vist på TV 2 den 5. oktober, dagen efter bandets kommende albumudgivelse. 

D-A-D: 40 års venskab følger, ifølge en pressemeddelelse, gruppens start fra skateboarding, hashrygning og ko-punk, og giver seerne et indblik i D-A-Ds op- og nedture gennem de sidste 40 år. Dokumentarfilmen indeholder nye klip, men også gamle arkivoptagelser fra bandets spæde tid. 

"Jeg har nærmest fulgt Disneyland After Dark siden midt 80’erne og kendte dem rigtig godt. Jeg havde lyst til at lave et portræt der kom ind bag rock-facaden. De lever jo højt på deres store fantastiske og spektakulære live-shows, og den humor og selvironi har altid været en del af deres dna - men de er også dybt selvreflekterede og meget modige mennesker. Den sårbarhed og fornuft omkring egne følelser, ville jeg gerne fortælle om. Jeg har kæmpe stor respekt for, at de turde gå så langt og svare så ærligt på vores præmis: fra et drengefællesskab til professionelt venskab," fortæller instruktør Jesper Skaaning om dokumentarfilmen i samme pressemeddelelse.


Derudover fortæller forsanger og guitarist Jesper Binzer: "Det er jo 40 års venskab OG fjendskab den udstiller. Den sælger i hvert fald ikke plader!", og bassist Stig Pedersen tilføjer:"Da Laust og jeg havde set filmen første gang, gik vi sammen i en halv time uden at sige noget, helt tavse med åben mund.. vi var lidt målløse."

Dokumentarfilmen kommer i forlængelse af D-A-Ds annoncering af albummet Speed of Darkness, som er gruppens første albumudgivelse i fem år. I kølvandet på denne har gruppen også annonceret hele fem store koncerter i Danmark, hvor de blandt andet aflægger besøg i Aarhus Congress Center og Jyske Bank Arena i Odense. Speed of Darkness udkommer den 4. oktober.

D-A-D fylder 40: Her er vores allerførste interview med fødselarerne


ANNONCE