Nyhed

Delfin-meme bringer gammel sang tilbage på hitlisterne

En delfin meme på TikTok har bragt liv i syv år gammel sang

Der er ingen tvivl om, at mediet TikTok har stor indflydelse på, hvilke sange der ligger på hitlisterne i dag, og den syv år gamle sang "Symphony" af Zara Larsson og Clean Bandit er ingen undtagelse, da den i dag er at finde på blandt andet Billboards TikTok Top 50, hvor den i skrivende stund ligger på førstepladsen.

Memet ved navn "The Symphony Dolphin Meme" består af spraglende, farverige billeder af delfiner, der bliver sat sammen med negative eller trivielle tekster, alt imens det opløftende pophit "Symphony" bringer en ironisk distance til budskabet.

Zara Larsson reagerede og hoppede selv med på trenden i et opslag, hun for nyligt delte på Instagram, hvori hun skrev: "Vil I være en del af min symphony", og delte sit eget take på memet, der viser sangerindens forbløffelse over TikToks magt over hitlisterne, med caption: "Hvad fanden foregår der?".

 


Clean Bandit har også reageret på trenden med deres eget meme på TikTok, hvor de skriver "Vil I have en ny sang med Zara Larsson?" med teksten: "Delfinerne er inspirerende".

Zara Larsson holder sig dog ikke kun til at være med på delfin-trenden på de sociale medier. Den 25. august delte hun en video fra en af sine koncerter, hvor delfin-videoen udgør bagtæppet på scenen, da "Symphony" bliver fremført. 


@zaralarsson Replying to @Alberto Guti ♬ Symphony - Zara Larsson

TikToks greb om musikindustrien viste sig for nyligt at kunne have en revolutionerende betydning, efter at TikTok delte en top 10 over sommerens globalt mest populære sange. Her viste det sig, at 60 procent af sangene er udgivet uafhængigt af de store pladeselskaber, hvilket betyder, at kunstnere gennem mediet kan nå globale højder uden støtte fra de store labels. 

Genbesøg det gamle hit her:


TIKTOKS TOP 10 AFSLØRER: Revolution i musikbranchen på vej

 


ANNONCE