Nyhed

Efter fire års tavshed: Stor stemme taler direkte til sit land gennem ny sang

Stevie Wonder opfordrer til forening midt i USAs politiske splittelse med ny sang - hør den nederst i artiklen

Stevie Wonder er tilbage med sin første nye sang i fire år, "Can We Fix Our Nation’s Broken Heart," som udkom den 30. august. Sangen er en opfordring til fællesskab og handling i en tid præget af politisk splittelse og sociale udfordringer i USA. Bygget op omkring akustiske guitarer samt Wonders karakteristiske klaver og harmonika, sætter nummeret hans stemme og budskab i centrum, bemærker magasinet Rolling Stone.

Udgivelsen falder på et afgørende tidspunkt, hvor det amerikanske præsidentvalg står for døren, hvilket forstærker sangens budskab om sammenhold og forsoning, og sangen bliver dermed en stærk kommentar til de politiske spændinger, der lige nu præger USA. I forbindelse med udgivelsen sagde Wonder: "Jeg kender betydningen af handling. Nu er det øjeblikket, hvor vi skal forstå, hvor vi er, og hvad det vil kræve at vinde: vinde de knuste hjerter, vinde de desillusionerede, vinde de vrede sjæle — nu er tiden inde."

Den 74-årige sanger, som har solgt mere end 100 millioner plader, har ellers ikke udgivet ny musik siden 2020, hvor han også brugte sine sange til at kommentere på politiske og sociale spørgsmål, ifølge Rolling Stone. Blandt andet har han samarbejdet med kunstnere som Gary Clark Jr. og Rapsody i sangen "Can't Put It In The Hands Of Fate".

Inden udgivelsen af den nye sang markerede Wonder sig allerede i den politiske debat. Tidligere på måneden talte og optrådte han ved det Demokratiske Partis nationale konvent, hvor han fremførte sin klassiker fra 1973 "Higher Ground," rapporterer Variety. Wonder er dog ikke den eneste kendis, der i øjeblikket offentliggør sin støtte til det demokratiske parti - Foo Fighters og Carole King har også vist deres opbakning. Taylor Swift har endnu ikke udtalt sig om den nuværende valgkamp, men hun har tidligere vist sin støtte til demokraterne ved midtvejsvalget i 2018.


Lyt til den nye "Can We Fix Our Nations Broken Heart?" her:

LÆS OGSÅ: JACK WHITE: Trump-lejr skal forvente retssag for ulovlig brug af ikonisk hit


ANNONCE