Nyhed

Er The Cure endelig på vej med nyt album?

Mystisk aktivitet på bandets sociale medier bekræfter gamle rygter om kommende album

Det er efterhånden hele 16 år siden, at The Cure sidst udgav et studiealbum, men aktivitet på bandets Instagramprofil tyder nu på, at de engelske legender er klar med et spritnyt album.

Aktiviteten består i et opslag af en plakat med titlen "Songs of a Lost World" og datoen den 1. november 2024, der får mange til at spekulere på, om bandet udgiver deres efterhånden længeventede album af samme titel på den skrevne dato. I beskrivelsen skriver bandet selv "Og så... #songsofalostworld", der teaser for at noget nyt er lige på trapperne. 

Fans i kommentarfeltet er ikke i tvivl og glæder sig allerede til at høre fra bandet igen. Brugeren @peterjhanes skriver: "Jeg har feber, og den eneste kur er nyt fra The Cure!", hvortil en anden bruger ved navn @cured_emotions skriver: "Mange tak for at annoncere albummet på en så ydmyg og oprigtig måde, uden kommerciel reklame, og for at dele nyheden gennem fansene. Det er en så betænksom og rørende tilgang. Jeg er så stolt over at kunne kalde mig fan af The Cure. Jeg kan næsten ikke vente med at høre det nye album – det vil virkelig føles som en drøm, der går i opfyldelse."

Og meget tyder da også på, at albummet, som bandet har teaset for siden 2022, nu endelig har fået en udgivelsesdato. I et interview med NME i 2022 fortalte forsanger Robert Smith nemlig: ”Vi udgiver et nyt album. Jeg begynder at blive træt af at fortælle det her nu. Vi spiller live fra oktober, og albummet udkommer inden da. Vi gik på scenen i The Ivors i dag til et stykke nyt musik faktisk. Håber, ingen har optaget det." Dog blev der dog kun spillet nogle få sange fra det kommende album, da de spillede i Royal Arena i oktober 2022, og siden da har vi ikke hørt nyt om albummet før nu.


The Cure var sidst albumaktuelle i 2008 med studiealbummet 4:13 Dream, der blev krediteret med fire stjerner fra GAFFAs anmelder, der skrev: "Med Porl Thompson (guitar) tilbage i folden og resten af bandet som ligeværdige i den kreative sangskrivningsproces fremstår The Cure på 4:13 Dream mere helstøbte, end de har gjort i mange år. 4:13 Dream er opdateret goth-rock i den reneste aftapning." 

GAFFA 40: Læs vores store The Cure-interview fra 1989

ANNONCE