Nyhed

SE DEN HER: Figur af Jøden skal hjælpe familier med kræftramte børn

Kunstneren bag figuren Søren Stradel donerer pengene til den gode sags tjeneste

På søndag klokken 19.00 og helt frem til den 1. oktober klokken 21.00 er det muligt at byde på en figur af den danske rapper Michael Mühlebach Christiansen, alias Jøden, der er lavet af kunstneren Søren Stradel. Alle pengene fra aktionen går til Foreningen Familier Med Kræftramte Børn. 

Søren Stradel har de sidste fire år været dedikeret til at hjælpe organisationen og har gennem sine figurer hvert år doneret et beløb til Familier Med Kræftramte Børn. Sidste år var det en figur af sangeren Troels Trier, og forrige år var det streetart-kunstneren Muggen Ræv, som mange nok også genkender som rapper Jonny Hefty. Denne gang er det nu rapperen Jøden, der desuden i år har kunnet fejre sin 50 års fødselsdag, der har indvilliget i at stå model i den gode sags tjeneste.

"Jeg ved, det gavner, for jeg har haft nært kendskab til en familie, som bestilte en gave til deres søn, som på daværende tidspunkt var på hospice. Drengens eneste ønske til jul var en af mine custom Jason Voorhees masker. Drengen var bevidst om, at han ikke kommer til at opleve næste halloween, derfor var det hans eneste ønske for julen. Det at kunne gøre noget for at bringe lidt glæde ind i en familie, som havde det særdeles hårdt i en meget svær tid, det rørte mig følelsesmæssigt. Familier med kræftramte børn er en selvstændig organisation, så jeg var på ingen måder i tvivl om, hvor mit fremtidige fokus kommer til at være," fortæller kunstneren Søren Stradel i en pressemeddelelse.


Bestyrelsesformanden for Foreningen Familier med kræftramte børn Tanja Skærbæk viser stor begejstring over kunstnerens indsats for at støtte foreningen og fortæller:

"Familier Med Kræftramte Børn er en selvstændig, landsdækkende organisation, hvis væsentligste formål er at yde støtte til kræftramte børn, unge og deres familier, så alle kommer bedst muligt igennem en svær tid. Det gør vi ved at skabe aktiviteter og tilbud til både det kræftramte barn og hele dennes familie. (...) At Søren Stradel vælger, at donationen skal gå til FMKB, berører os dybt og vi er yderst taknemmelige for den flotte gestus. Jeg kan kun opfordre til at så mange som muligt deltager i auktionen."

Auktionen af figuren, der desuden er signeret af Jøden selv, løber af stablen fra på søndag kl. 19.00 på Facebooksiden Customized By Ke-4 O'Horror og slutter tirsdag den 1. oktober kl. 21.00.


GAMMEL DRENG: Rapperen Jøden fejrer 50 år med piben fremme

 

ANNONCE