Nyhed

HØR: The Cures nye single er udkommet

The Cure har netop udgivet singlen "Alone" og annonceret udgivelsesdato for det længeventede album

Det er efterhånden hele 16 år siden, at The Cure sidst udgav et studiealbum, men nu vender bandet stærkt tilbage. Efter netop at have udgivet den første single fra albummet "Alone" meddeler The Cure også, at det længe ventede album Songs of a Lost World omsider har fået en udgivelsesdato, og at vi kan se frem til at høre det den 1. november. 

Sangene på det kommende album er dog ikke helt ukendte, da bandet allerede spillede en del af dem i forbindelse med deres turné Shows of a Lost World i 2022-23, blandt andet i Royal Arena i oktober 2022, hvor "Alone" åbnede koncerten. "Alone" er netop blevet udgivet i dag og fungerer som åbningssangen på det kommende album. Om sangen fortæller forsanger Robert Smith:

"Det var det nummer, der låste pladen op; så snart vi havde optaget det stykke musik, vidste jeg, at det var åbningssangen, og jeg følte, at hele albummet faldt på plads. Jeg havde kæmpet i noget tid med at finde den rette åbningslinje til den rette åbningssang, arbejdet med den simple idé om "at være alene", og hele tiden havde jeg en nagende fornemmelse af, at jeg allerede vidste, hvad åbningslinjen skulle være... så snart vi var færdige med optagelsen, kom jeg i tanke om digtet 'Dregs' af den engelske digter Ernest Dowson... og det var det øjeblik, hvor jeg vidste, at sangen – og albummet – var virkelige."


The Cure har endnu ikke afsløret den resterende trackliste for Songs of a Lost World, men vil i løbet af de næste par uger, indtil udgivelsen, afsløre dette på deres sociale medier. 

Albummet Songs of a Lost World er The Cures første studiealbum siden 2008. Bandet har siden sidste år løftet sløret for albummet med plakater i byer som Rom, Paris og New York samt udsendt postkort, der bekræftede albummets titel og udgivelsesdato. GAFFA kunne allerede berette om de første hints angående det nye album i 2022 og helt tilbage til 2020.

The Cures sidste albumudgivelse 4:13 Dream, blev krediteret for med fire stjerner fra GAFFAs anmelder, der skrev: "Med Porl Thompson (guitar) tilbage i folden og resten af bandet som ligeværdige i den kreative sangskrivningsproces fremstår The Cure på 4:13 Dream mere helstøbte, end de har gjort i mange år. 4:13 Dream er opdateret goth-rock i den reneste aftapning." 


Hør den nye single her:

BAGKATALOG: Da GAFFA mødte The Cure


ANNONCE