Nyhed

Ikonisk rockgruppe annoncerer genudgivelse af debutalbum

I kølvandet på annonceringen har gruppen udgivet en akustisk version af deres største hit

De fleste kan nok allerede ved lyden af den ikoniske bas, der åbner nummeret, genkende sangen "Psycho Killer" fra Talking Heads debutalbum Talking Heads'77. Sangen er nemlig et af de største numre fra bandets hit-katalog og er blevet spillet mere end 500 millioner gange på Spotify. Nu annoncerer Talking Heads, at en genudgivelse af debutalbummet lander den 8. november, og i forbindelse med dette har de netop udgivet en akustisk version af "Psycho Killer".

Genudgivelsen kan findes som bokssæt og kommer desuden, ifølge Pitchfork, til også at bestå af et uudgivet livealbum fra CBGB, som kun er tilgængeligt på vinyl, en sjælenhedsdisk med 12 sjældne sange heriblandt to uudgivne numre "Pulled Up (Alternate Pop Version)" og en anden alternativ version af "Psycho Killer". Desuden finder man også en 80-siders bog med fotos, løbesedler, kunstværker og noter af hvert bandmedlem.

I bokssættet finder man også den netop offentliggjorte akustiske version af nummeret "Psycho Killer", der er lavet i samarbejde med den amerikanske cellist Arthur Russel. I en pressemeddelelse, tilsendt Pitchfork, fortæller forsanger David Byrne om samarbejdet:


"Vi kendte cellisten og sanger- og sangskriveren Arthur Russell fra downtown-verden. Han døde tidligt af AIDS, og i løbet af sit liv udgav han meget forskelligartede plader – rumlige melodier på albummet World of Echo og diskoklubmelodier under navnet Dinosaur L. Han efterlod en enorm arv af indspilninger, som stadig filtrerer bort 40 år efter hans bortgang. Jeg kan huske, at jeg så ham spille Philip Glass-musik til en Mabou Mines-produktion af et Beckett-skuespil. Jeg tror, ​​Becketts folk hadede det, da de ikke ønskede, at der skulle være musik i hans skuespil. Så det var ikke et stort stræk, at vi ville invitere Arthur til at arrangere og spille på en alternativ version af "Psycho Killer." Lidt perverst så jeg altid sangen som en lidt mere intim folkrock-ting frem for den rocksang, som folk syntes at elske. Så jeg havde en særlig tilknytning til denne version."

Talking Heads var senest aktive i 1988 med albummet Naked, der blev bandets sidste, inden deres opløsning i 1991. Siden da har forsanger David Byrne dog stadig produceret musik og var sidst albumaktuel med albummet American Utopia fra 2018, der var hans første soloalbum i 14 år. Albummet fik en fin anmeldelse af GAFFA, der skrev: "På American Utopia forsøger David Byrne at sparke noget optimisme og kampgejst ind i os. Han lader modsætningerne mødes og brydes i både musik og tekst."

Bokssættet er lige nu tilgængeligt til forudbestilling her.


Hør den akustiske version her:

ANNONCE