Nyhed

Iron Maiden til Danmark: Fejrer 50 års jubilæum med verdenturné

Det legendariske metalband Iron Maiden aflægger besøg i Royal Arena, når de fejrer 50 års fødselsdag

Iron Maiden har netop annonceret deres verdenturné Run For Your Lives, der tager dem forbi Royal Arena i København den 9. juni 2025. Samme år markerer også den legendariske gruppes 50 års jubilæum, og de lover derfor, at den kommende sætliste vil indeholde nogle af de største hits fra bandets bagkatalog.

Om den kommende turné fortæller forsanger Bruce Dickinson i en pressemeddelelse: “Det næste år bliver et helt specielt år for Iron Maiden, og vi vil give vores fans en liveoplevelse, som kun sker én gang i livet. Det bliver en tour, der vil få et smil frem på dine læber og et jubelråb op i halsen. Hvis du har set os før, så gør dig klar til at tage den oplevelse til et helt nyt niveau. Hvis du aldrig har set os før, hvad pokker har du så ventet på? Nu har du chancen for at finde ud af, hvad du er gået glip af! Iron Maiden kommer helt sikkert til at fange dig!”

Run For Your Lives-turnéen kommer gruppen forbi hele 28 stadion-, arena- og festivalshows rundt omkring i hele Europa. Europaturnéen starter i Budapest den 27. maj og varer helt til den 2. august. På turnéen vil bandet være gæstet af det amerikanske band Halestorm den første halvdel, og herefter det svenske Avatar. I Storbritannien og Irland vil det britiske metalband The Raven Age gæste. 


“50 år med Maiden, og jeg har oplevet 46 af dem! Med godt over 100 millioner solgte albums og næsten 2500 shows i 64 lande (og flere på vej), til utallige millioner af fans, nyder vi stadig hvert eneste sekund og ser hver tour som en ny udfordring for at bringe noget anderledes og spændende til vores fans. Og til denne helt særlige tour giver vi alt, hvad vi har!" fortæller manager Rod Smallwood og tilføjer:

"Vi kommer til at spille klassikere og fan-favoritter fra de første ni albums, fra Iron Maiden til Fear of The Dark, hvoraf mange ikke er blevet spillet i årevis, og flere vil vi sandsynligvis aldrig spille igen. Vi har allerede arbejdet hårdt i flere måneder på at sammensætte et endnu mere spektakulært og detaljeret nyt show, som vil bringe sangene til live på en måde, vi aldrig har været i stand til før. Det bliver et par kæmpe år for Iron Maiden – og selvfølgelig også for Eddie – og vi er virkelig spændte på, hvad vi har i ærmet til jer fans i løbet af hele vores 50-års jubilæum. Jeg lover, at I alle sammen bliver meget glade!”
Siden sin dannelse i 1975 og snart 50 aktive år har bandet udgivet hele 17 studiealbums og 12 livealbums. Det seneste, studiealbummet Senjutsu, blev udgivet i 2021 og fik fire stjerner af GAFFAs anmelder, der ikke helt målte sig med den femstjernede forgænger The Book of Souls. Iron Maiden var sidst at finde i Danmark, da de aflagde besøg på Copenhell Festivalen i 2022 og leverede en optræden som GAFFAs anmelder ligeledes kunne uddele hele fem stjerner til.
Billetsalget til koncerten starter fredag den 27. september og billetterne kan købes her.
ANNONCE