Nyhed

Junior Brown sætter fokus på adoptionens skyggesider med personlig udgivelse

Junior Brown udforsker sin personlige adoptionshistorie og identitetskamp i sin nye single "Hvem er jeg søn af"

Junior Thomas Brown Gensø, kendt under kunstnernavnet Junior Brown, er aktuel med singlen "Hvem er jeg søn af", som omhandler hans personlige fortælling som adoptionsbarn fra Kingston. Den nye single kan høres under artiklen.

Debatten er om nogen aktuel i 2024, da Danmarks eneste formidler af internationale adoptioner Danish International Adoption (DIA) tilbage i januar meddelte, at de stopper deres arbejde på baggrund af danske sanktioner. Desuden har dokumentarer som DR’s Det store adoptionstyveri (2024) og TV2’s Hemmeligheden i Skyggearkivet (2023) sat adoption i nye perspektiver – både positive og negative.

Ovenstående kan blandt andet siges at sætte gang i adoptionsdebatten i Danmark, hvor en sanger og sangskriver som Junior Brown kan bidrage med sin personlige historie til at nuancere debatten ud sit personlige perspektiv. Det gør han ved at bruge sin musik til at sætte fokus på de oversete psykologiske senfølger, som mange adopterede børn kæmper med, lyder det i pressemeddelelsen.


På sin nye single stiller Junior Brown et spørgsmål, som han gerne vil konfrontere sin biologiske mor fra Jamaica med: "Hvorfor forlod du mig?"

Junior Brown blev nemlig forladt og senere fundet på gaden i Kingston af politibetjenten Junior Brown, som han blev opkaldt efter. Efter cirka et år på børnehjem blev han adopteret af et dansk par, der gav ham en tryg opvækst i Odense. Selvom han ikke har nogen minder fra sin tidlige barndom, har følelsen af at være blevet forladt sat dybe spor i ham, fortæller han i pressemeddelelsen.

"Jeg har haft noget med tillidssvigt gennem hele mit liv. Hvis folk forlader mig, lyver for mig eller bryder min tillid på anden vis, rammer det mig meget hårdere end andre. Hvis ens første oplevelse i livet er et tillidssvigt, kan det sætte sig dybt i én resten af livet. Det er en gennemgående oplevelse for mange adopterede børn, har min psykolog forklaret mig," siger Junior Brown.


Den nye udgivelse markerer Junior Browns første udgivelse, hvor han inddrager sin personlige historie. Han forklarer, at en tur til Jamaica inspirerede ham til at finde det mod, der skulle til, før han turde sætte musik til sin historie.

Singlen "Hvem er jeg søn af" er blevet til i samarbejde med produceren Jbo Beats, der blandt andet også har arbejdet med kunstnere som Topgunn og Nøx.

Singlen udkommer forud for hans kommende EP, der forventes at lande senere i år. Fællestrækkene for numrene er, at de alle har en vis forbindelse til hans jamaicanske ophav.

I aften kan du opleve Junior Brown på Oppenheimer Festival i Aarhus. Varm op med "Hvem er jeg søn af" nedenfor.


LÆS OGSÅ: AUTORS HÆDERSPRISER: Her er modtagerne...

 


 

ANNONCE