Nyhed

Kasper Sand Kjær forlader Dansk Kulturliv efter skandalesag

Kasper Sand Kjær træder tilbage fra Dansk Kulturliv efter at være dømt for bedrageri

I kølvandet på Kasper Sand Kjærs bedragerisag har den tidligere politiker annonceret, at han også forlader Dansk Kulturliv.

Dansk Kulturliv er en interesseorganisation, der blev stiftet i 2021 som en reaktion på coronakrisen. Formålet med organisationen er at styrke kulturens stemme politisk og få flere danskere til at mødes om kulturen. Organisationen består af en række centrale aktører fra Danmarks kulturelle scene, herunder Danske Koncert- og Kulturhuse, Danmarks Biblioteksforening, Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner, Dansk Teater, Dansk Live og Organisationen Danske Museer.

Tidligere i år blev Kasper Sand Kjær valgt til at stå i spidsen for Dansk Kulturliv, men fredag morgen meddelte han sin afgang. I et interview til Kulturmonitor fortæller Peter Mark Lundberg, bestyrelsesleder for Dansk Kulturliv, at Kasper Sand Kjær har valgt at træde tilbage: "Kasper har her til morgen meddelt, at han ikke ønsker at stå i vejen for vores vigtige arbejde i Dansk Kulturliv. Vi har i øvrigt sat stor pris på vores samarbejde."


Kasper Sand Kjærs tilbagetrækning fra Dansk Kulturliv følger hans nylige dom for falsk anmeldelse og bedrageri, som blev afsagt fredag morgen. Beslutningen om at træde tilbage kommer på baggrund af en skandalesag, der højest sandsynligt også har påvirket hans politiske karriere. I oktober 2023 meddelte den tidligere kulturordfører fra Socialdemokratiet sin beslutning om at stoppe i dansk politik. Dette skete cirka seks måneder efter den kontroversielle sag om bedrageri og falsk anmeldelse i Wien, som fandt sted i foråret samme år, mens han stadig var medlem af Folketinget.

Sagen mod Kasper Sand Kjær drejer sig om en hændelse den 25. maj 2023, hvor han anmeldte, at hans kreditkort var stjålet og misbrugt for et beløb på i alt 45.310 kroner. Anklagemyndigheden fandt imidlertid, at anmeldelsen var usand, og dermed var der tale om en falsk anmeldelse. Ved at anmelde pengene som stjålet ville han kunne have fået beløbet refunderet. Men da der hverken var tale om tyveri eller misbrug af kortet, blev han også dømt for forsøg på bedrageri.

Ifølge Se & Hør og DR erkendte Kasper Sand Kjær sig skyldig i fredags og valgte dermed ikke at anke dommen, som lød på 60 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år samt 80 timers samfundstjeneste.


LÆS OGSÅ: POLITIK: Ny organisation vil have flere penge til kulturlivet – politikerne er indbyrdes uenige

 

ANNONCE