Nyhed

Macklemore efter pro-Palæstina-udtalelse: "Sandheden er, at jeg ikke er okay"

Rapperen kommer med en udtalelse, efter en festival har fjernet ham fra programmet

Tilbage i maj udgav den amerikanske rapper Macklemore en støttesang for pro-Palæstina-demonstranter ved navn "Hind's Hall". I løbet af sidste weekend udgav han så en ny version af samme sang "Hind's Hall 2", hvorpå han får besøg af de palæstinensisk-amerikanske kunstnere Anees og Amer Zahr, rapper MC Abdul fra Gaza og Los Angeles Palestinian Kids Choir

Nummeret blev udgivet i forbindelse med Macklemores optræden til Palestine Will Live Forever Festival i Seattle lørdag aften. I en video, som er delt fra festivalen, kan man se rapperen udtrykke sin vrede over verdenssituationen, da han siger "Fuck Amerika". Et budskab, der blev taget imod med klapsalver blandt publikum, men som efterfølgende har fået konsekvenser for Macklemore.

Macklemore skulle oprindeligt spille headliner-koncert på Las Vegas-festivalen Neon City Festival, men blev fjernet fra programmet i tirsdags, efter "uforudsete omstændigheder" som festivalens selv beskrev det, ifølge NME. I går kommenterede Macklemore selv situationen i et længere opslag på Instagram: 

"Mine tanker og følelser bliver ikke altid udtrykt perfekt og høfligt. Nogle gange snubler jeg og bliver fanget i momentet. Det skete i lørdags. (...). Jeg ville ønske, jeg var et bedre sted med min sorg og vrede. Men sandheden er, at jeg ikke er okay. (...) Nogle gange er folkemordet på min skærm for meget for min sjæl at stirre på. (...). Nogle dage vågner jeg til, at flere milliarder dollars bliver givet til Israel, endnu en flygtningelejr bliver bombet, en far der holder en legemsdel fra sin martyrdræbte søn eller endnu en politikers tale, som retfærdiggør Israels rettighed til 'at forsvare sig selv' samtidig med at nægte palæstinensernes rettighed til at eksistere".


Den nye version af Macklemores "Hind's Hall 2" er blevet opdateret med en direkte besked til præsidentkandidaten Kamala Harris, hvor Macklemore synger: "Hej Kamala, jeg ved ikke om du lytter. Men stop med at sende penge og våben, ellers vinder du ikke Michigan / Vi er uforpligtende, og nej, vi skifter ikke position". Teksten refererer til antikrigsbevægelse Uncommited i Michigan, hvis mål er at standse våbenhandel fra USA til Israel. 

Derudover indeholder sangen også sloganet "fra floden til havet", der ifølge The American Jewish Committee, er et antisemitisk slogan, der "symboliserer palæstinensisk kontrol over hele territoriet af Israels grænser, fra Jordanfloden til Middelhavet". Sloganet betragtes som antisemitisk efter det blev brugt i forbindelse med terrorbevægelsen Hamas' angreb på Israel den 7. oktober 2023.


Sangens titel "Hind's Hall" refererer til en Columbia University-bygning, som officielt hedder Hamilton Hall. Gennem historien har denne været epicenter for flere demonstrationer, hvor studerende har slået lejr i bygningen i protester mod store historiske begivenheder. Nu er bygningen omdøbt til "Hind's Hall" til ære for seksårige Hind Rajab, der ifølge Al Jazeera blev dræbt sammen med sin familie i Gaza af israelske soldater den 29. januar 2024.

Sangen blev i weekenden udgivet med hele to musikvideoer. Den første musikvideo er instrueret af Omar Alali og indeholder 11 måneders optagelser fra Gaza. Den anden er en lyric-video, der indeholder teksten på både engelsk og arabisk. 

Hør sangen her:


Annisettes Palæstina-hilsen skaber debat i Næstved

ANNONCE