Nyhed

Michael Jacksons bror er død

Michael Jacksons bror, Tito Jackson, er gået bort i en alder af 70 år

Tito Jackson, Michael Jacksons bror og originalt medlem af gruppen The Jackson 5, er død i en alder af 70 år. Det bekræfter hans tre sønner, Taj-, Taryll- og TJ Jackson, i et opslag på Instagram.

"Det er med tunge hjerter, at vi kan oplyse, at vores elskede far ikke længere er iblandt os. Vi er i chok, triste og ulykkelige," skriver de tre sønner blandt andet i opslaget. 

Ifølge den langvarige og nære ven af Jackson-familien, Steve Manning, fik Tito Jackson hjertestop, mens han kørte i bil mandag aften. Den officielle dødsårsag er dog endnu ikke fastlagt, skriver det amerikanske medie Entertainment Tonight.


 


De fem Jackson-brødre, der senere blev verdenskendt for deres klassiske Motown-lyd, voksede op under fattige kår i Gary, Indiana i 1960'erne. Deres far, Joe Jackson, der som ung selv havde været musiker, opdagede en dag, at Tito Jackson havde spillet på hans guitar i smug. Der var derfra, han fik idéen om, at hans børn skulle danne et band. Det blev i første omgang til The Jackson Brothers, der bestod af Jackie, Tito og Jermaine. Senere kom de to yngste, Michael og Marlon, til, og de kaldte sig herefter The Jackson 5. Gruppen debuterede i 1969 med singlen "I Want You Back", der toppede hitlisterne i USA, og resten, der indebærer hits som "ABC", "Blame It On The Boogie" og "I'll Be There", er mildest talt historie. Da gruppen i 1975 forlod pladeselskabet Motown til fordel for CBS, var de af juridiske årsager nødt til at kalde sig The Jacksons, som de også hedder i dag.

ANMELDELSE: Jackson 5: Falkoner Salen, København

ANNONCE