Nyhed

Tre kulturinstitutioner og et band står bag ny metalfestival: Se de første navne her

Jylland kan se frem til en stor metal-fejring

Det er tre kulturinstitutioner og et ungt metalband, der er gået sammen om dannelsen af en spritny éndags festival: nemlig metalfestivalen i Randers ved navn Gallows. Festivalen løber af stablen allerede i februar 2025 og offentliggør nu ud deres første fire navne på plakat.

Det er spillestedet Turbinen, kulturhuset Underværket og Randers Bibliotek, der i selskab med seks unge drenge fra det lokale thrash-band Swartzheim har taget initiativ til den kommende festival. Om Gallows fortæller Michael Gonzalez fra Turbinen i en pressemeddelelse:

"Der er et helt særligt sammenhold omkring metalkulturen, og vi syntes, det kunne være fedt at løfte genren her i byen og brede det ud over en hel dag med mange forskellige aktører på en måde, så alle kan være med. Og hvor de, der måske ikke normalt er til genren, får mulighed for at komme og snuse til det. Og så har det været vigtigt for os, at det skulle være ambitiøst og med et særligt blik for, at unge bands også skal i fokus, og derfor er vi også rigtig glade for vores samarbejde med Swartzheim,"

Matias Ankerstjerne fra Underværket tilføjer:
"Det har været målet, at Randers skulle have en metalfestival af format, og at vi kommer til at bringe noget nyt til bordet. Der kommer til at være ting, der bliver helt særlige for Gallows, og vi ser frem til, at det her bliver starten på en god tradition, der kommer til at vokse i de kommende år."


På plakaten ses også medstifterne Swartzheim, der i forbindelse med festivalen har fået tildelt deres egen scene, hvortil de selv har udvalgt to af navnene på plakaten til at spille: nemlig Rottefænger og Blodmåne. Om valget fortæller guitarist i Swartzheim Joe Timmins:

"Det var en sværere tjans, end vi lige havde regnet med, at finde bands, da der er mange fede bands derude. Men vi endte med at vælge Rottefænger, fordi vi synes, det er vigtigt at inddrage bands, der spiller hård musik, som ikke nødvendigvis er metal. Det skal der også være plads til, så det ikke bliver for ensformigt. Blodmåne valgte vi, fordi de spiller metal af super høj kaliber. Det smækker satme. Begge bands har det tilfælles at de er unge, spiller pissefedt live og burde blive booket noget mere til større ting."

Udover Swartzheim, Rottefænger og Blodmåne finder man også gruppen Xenoblight på plakaten, der inden koncertens afholdelse den 22. februar, vil blive prydet med yderligere ét hovednavn og to bands. 


Udover det musikalske line-up vil det i løbet af dagen blandt andet også være muligt at dykke ned i Sci Fi Con, når Benny Ray arrangerer et område dedikeret til dette, der ofte også forbindes med metalmusikken. Derudover vil gæsterne have mulighed for at opleve paneldebatter, talks og filmfremvisninger fordelt på de tre forskellige venues Kulturhuset, Underværket og Turbinen.

Man kan allerede nu købe billetter til Gallows her.

INTERVIEW: Metalfestival for børn skaber oplevelser i øjenhøjde


ANNONCE