Nyhed

NYT GAFFA PÅ GADEN: Mød Blæst, D-A-D, Nick Cave og mange flere

Du finder bladet på en café, et bibliotek, en uddannelsesinstitution, i en pladebutik, på et spillested eller hos en anden kulturinstitution nær dig

I dag er GAFFAs oktobernummer 2024 på gaden. I alt 84 sider proppet med interviews, anmeldelser, koncertguide og meget mere. Læs blandt andet interviews med Blæst, D-A-D, Nick Cave, Katinka Band, Jamie XX, Mads Langer, Aphaca og Ella Augusta.

Forsiden er prydet af Blæst, der i oktober udgiver deres første fuldlængdealbum. Gruppen er tilbage på landevejen, efter de måtte trække stikket fra scenen med en kollektiv stresssygemelding. Vi har taget en snak med dem om venskaber og rejsen mod en mere bæredygtig karriere som musikere og mennesker.

I år har D-A-D eksisteret i 40 år. I 40 år har Danmarks største rockband kæmpet sig igennem en modgang, der ellers har slået de fleste rockbands ihjel. Sulten er stadig frådende, udlandet kalder stadig på dem, og de har intet imod at flyve 15.000 kilometer for at spille fem kvarter.


Nick Cave & The Bad Seeds er tilbage med nyt album og to danske arenakoncerter. GAFFA har været i London for at møde Cave til en ekstensiv snak om tvivl, tro, hans nye album, produktionsteknikker – og Kris Kristofferson.

Med sit band The xx blev Jamie xx et verdensnavn som teenager. Nu har han udgivet sit andet soloalbum In Waves, et projekt, der har taget næsten ti år at færdiggøre. Vi mødte ham under hans besøg i Stockholm i sommer.

GAFFAs oktobernummer byder også på en stor guide til efterårets mange koncerter. Derudover har vi bedt læserne fortælle om deres egne mest mindeværdige koncertoplevelser, ligesom vi har interviewet Katinka Band og Mads Langer om deres kommende turnéer – der for Katinka Bands vedkommende bliver deres sidste, inden de går hver til sit. Du kan også læse om Månedens Spillested og Månedens Event.


Læs også interviews med turnéaktuelle Aphaca og Ella Augusta, med den Kontra-aktuelle filminstruktør Jonas Risvig om hans musiksmag, stribevis af album- og koncertanmeldelser samt de faste indslag i vores introsektion, nærmere betegnet redaktørens Leder, Minus Til Plus, Hold Øje Med, Bedst Lige Nu, Album På Vej, Klumme og Soundtrack Til Livet.

Du kan læse bladet online eller gå offline og bladre igennem vores analoge magasin uden digitale forstyrrelser. Du finder bladet på en café, et bibliotek, en uddannelsesinstitution, i en pladebutik, på et spillested eller hos en anden kulturinstitution nær dig. Du kan også få GAFFA sendt direkte til døren hver måned for kun 49 kroner: tilmeld dig GAFFA+ Premium her.

ANNONCE