Nyhed

Personer bag dansk festival tiltales for groft hæleri, trusler og dokumentfalsk

Sagen skal behandles i retten i den kommende uge

Omkring 2000 skuffede billetkøbere måtte lave andre planer den 24. og 24. august 2018, da hiphop- og rockfestivalen For Evigt drejede nøglen om. Festivalen skulle være afholdt i Valbyparken, men havde minus på kontoen fra året forinden i Rødovre, hvilket blandt andet resulterede i en række uoverensstemmelser med leverandører, samarbejdspartnere og Koda. Dengang udtalte arrangør for For Evigt Tanja Haddaoui til B.T., at der var flere faktorer bag lukningen:

"Den største udfordring i år har været, at vi ikke kunne finde et rock-hovednavn, der kunne sælge de billetter, der gør, at det kan løbe rundt. Samtidig har Koda nedlagt et fogedforbud, fordi Koda gør krav på 120.000 kroner fra festivalen sidste år (...)".

Dengang var navne som rapperne YG, Kesi og Gilli samt The Minds of 99 og Turboweekend programsat på plakaten. Fans kan dog glæde sig over, at sidstnævnte for nylig annoncerede sin gendannelse. 

Showcase-festivalen Uhørt kom dog de ramte billetkøbere til undsætning og tilbød dengang, at de kunne få en gratis partoutbillet til Uhørt Festival, som fandt sted samme weekend i 2018.  

Nu indleder Retten i Glostrup en sag mod festivalen om hæleri, dokumentfalsk og trusler om vold. Det beretter Ritzau i Kulturmonitor. Festivalen blev drevet af en IVS med adresse i Rødovre, som gik konkurs i 2018. Ifølge anklageskriftet mistænkes tre mænd og en kvinde i at bruge selskabet bag festivalen til at overføre flere millioner kroner til udenlandske konti. Konkret blev der sat 15 millioner kroner ind på selskabets konto, hvoraf 13 millioner kroner blev sendt til udlandet fra marts til juni 2018. Ifølge Ritzaus oplysninger fra anklageskriftet skal pengene være sorte, og tiltalen lyder her på groft hæleri.


Anklageskriftet argumenterer derudover for, at det primært er de tre mænd, der har haft travlt, da de også bliver tiltalt for trusler og dokumentfalsk. De anklages blandt andet for at true kvinden til at udlevere sit NemID, kode og telefon, så mændene kunne gennemføre det allerede beskrevne hæleri, hvor flere millioner blev sendt til udlandet.

Truslerne skulle blandt andet være foregået i kvindens frisørsalon, hvor mændene gjorde det klart for hende, at "hun ikke selv kunne bestemme, om hun ville udlevere sit NemID", skriver Ritzau. I tiltalen om dokumentfalsk skal de tre mænd have fremstillet falske fakturaer i selskabets navn, som skulle bruges til den økonomiske svindel. Her var det kvinden, som angiveligt stoppede handlingen, da hun meldte sagen til politiet. En af mændene er desuden tiltalt for bedrageri i forbindelse med en bilhandel tilbage i 2016. 

Sagen skal behandles i Retten i Glostrup i den kommende uge. 

LÆS OGSÅ: Dynamisk prissætning af Oasis-billetter undersøges af EU og den bristiske regering


 

ANNONCE