Nyhed

Popstjerner i selvforsvar: Vil redefinere "jobbeskrivelsen" for kendte

Flere kendte musikere tager afstand fra fanadfærd, der bliver for meget – og giver nu bud på, hvad vi kan gøre ved det

Popstjernen Chappell Roan har den seneste tid sat fokus på grænseoverskridende fanadfærd, og nu får hun også støtte fra den erfarne sangerinde Jewel. I sine TikTok-videoerne sætter Olivia Rodrigos opvarmer spørgsmålstegn ved, hvordan nogle fans opfører sig og spekulerer på, om de ville opføre sig på samme måde over for en fremmed på gaden. Hun kritiserer især de fans, der er blevet sure, når hun har nægtet at tage billeder med dem og beskriver deres opførsel som ubehagelig.

Opslaget har sidenhen fået stor opmærksomhed, og flere prominente musikere har udtrykt deres støtte til budskabet. Heriblandt Hayley Williams fra Paramore, som kort efter Chappell Roans video udkom, delte hendes opslag og tilføjede ifølge Billboard: "Dette sker for alle kvinder, jeg kender fra denne branche, inklusiv mig selv. Sociale medier har gjort dette værre. Jeg er virkelig taknemmelig for, at Chappell er villig til at tage dette op på en reel måde i realtid. Det er modigt og desværre nødvendigt."

Forleden blev det Jewels, som kendt for hits som "You Were Meant for Me" fra 90'erne, tur til at hylde Chappell Roan for hendes mod til at stå frem. I en TikTok-video fortæller Jewel blandt andet om, hvordan stalking og alt for nærgående fans var medvirkende til, at hun trådte tilbage fra rampelyset i en periode. Hun fortsætter: "Jeg lærte med tiden, at jeg kunne tale med mine fans og sige: 'I må ikke komme tættere end seks fod på mig,'" og tilføjede, at det er vigtigt at skabe en følelse af sikkerhed, selv i mødet med ens største beundrere:


@jewel @chappell roan #chappellroan #safety for #all #women #compassion #kindness ♬ Good Luck, Babe! - Chappell Roan

 

I videoen tager Jewel sig også tid til at glædes over, hvordan nogle fans har opfanget budskabet og faktisk respekterer det fremfor blot at se den grænseoverskridende adfærd som "en del af idolers jobbeskrivelse." Hun beretter om, hvordan hun oplevede, at en fan "rent faktisk blev seks fod væk" fra hende, og derfra stille og roligt anerkendte Jewel for sine værker gennem tiden: "Det var så fedt!", siger sangeren med et stort smil.


I en tid hvor sociale medier gør det lettere for fans at komme endnu tættere på deres idoler, understreger både Chappel Roan, Hayley Williams og nu Jewel altså vigtigheden af at sætte egne grænser, og at andre respekterer disse grænser. 

LÆS OGSÅ: CHAPPELL ROAN: Her er fem stærke sange, du ikke må gå glip af

ANNONCE