Nyhed

Roskilde Festival inviterer til vidensfestival om fremtidens bæredygtige løsninger

Roskilde Festival Gruppen står bag festivalen, der byder på paneldebatter, talks, musik og meget mere

Roskilde Festival Gruppen inviterer til Grasp, som er en vidensfestival, der sætter fokus på fremtidens idéer til en mere bæredygtig verden. Grasp løber af stablen den 26.-27. september 2024 i Musicon-bydelen i Roskilde.

Festivalen byder på 40 paneldebatter, talks og workshops, musik, performances, mad og kunstinstallationer, som har det til fælles at sætte fokus på at skabe en positiv forandring. Festivalen er grundlagt om en tankegang om den bæredygtige fremtid samt, hvordan denne fremtid kræver handling, før det kan realiseres. Derfor retter Grasp fokus på den viden de kulturelle lag i samfundet kan tilbyde.

Roskilde Festival Gruppens administrerende direktør, Signe Lopdrup, udtaler i en pressemeddelelse: 


"Grasp er skabt, fordi vi tror på, at en bæredygtig fremtid kræver nye måder at tænke og handle på. Handlinger, der går på tværs af fagligheder, hvor engagement, kunst og kultur spiller en afgørende rolle."

Ifølge Signe Lopdrup skal Grasp blandt andet være en platform for kritiske og konstruktive samtaler:

"Selvom klimaforandringer, tab af biodiversitet og stigende social ulighed er kriser, der i den grad trænger sig på, er der stadig en tendens til at falde tilbage i konventionelle vækstorienterede tankegange og kortsigtede løsninger. Det er nødvendigt at udfordre denne tendens, og derfor har vi skabt Grasp. Grasp er en platform for kritisk og konstruktiv samtale om løsninger og handlemuligheder. Det er en vidensfestival for alle, der er optaget af, hvordan vi skaber bæredygtig forandring."


Grasp er desuden en platform for viden og netværk, der ikke blot skaber en festival i september. Grasp er nemlig et et fællesskab, man kan være en del af året rundt. Der er løbende events, workshops og pop-ups, som alle har fokus på bæredygtighed på den ene eller den anden måde

Tilmelding til Grasp koster 100 kroner for begge dage, og billetter kan købes her

LÆS OGSÅ: Vidensfestivalen GRASP stiller skarpt på AI’s betydning for musikken: “Lige nu er der rigtig meget til forhandling i forhold til hvad der bliver tilladt at gøre


ANNONCE