Nyhed

Shakira siger fra overfor grænseoverskridende fans

Shakira forlader scenen, da hun opdager en tilskuer, der filmer op under hendes kjole

Shakira siger fra overfor publikum, der filmer hende under hendes kjole, før hun vælger at forlade scenen. Den omtalte video, som kan ses under artiklen, er sidenhen gået viralt på X, hvor den er blevet set mere end 40 millioner gange. 

Hændelsen fandt sted, da Shakira optrådte på en natklub i Miami, hvor hun dansede på en forhøjet platform, omgivet af fans, mens hun fejrede lanceringen af sin nye single "Soltera". Det virale klip viser, hvordan hun justerer sin kjole, før hun signalerer en advarsel til publikum og efterfølgende forlader scenen, da hun opdager, at folk blandt publikum forsøgte at filme op under hendes kjole. Klippet fik hurtigt millioner af visninger og har startet en debat på X. 

"Det er virkelig en skuffende opførsel. Kunstnere fortjener respekt og privatliv, både på og udenfor scenen. Det er vigtigt at sikre et sikkert miljø for alle," skrev en bruger.


En anden var uenig og delte en video af en letpåklædt Shakira, der stammer fra en musikvideo: "Hun har da vist meget til kameraet i sin fortid." En bruger besvarede: "Ja, hun gav samtykke. Hvad er der galt med mænd, der nægter at forstå begrebet SAMTYKKE??". En tredje skrev: "Det vil lære hende at klæde sig ordentligt. Folk er ikke ulækre. De giver hende en lærestreg."

Det startede en større debat på X om kvinders påklædning, og hvordan bestemt påklædning kan opfattes som en invitation til en bestemt adfærd. Dette vidner om en fankultur, der ikke respekterer en kunstners grænser på scenen, men snarere er uforstående over for det valg, hun traf på scenen i Miami. 

Det er desværre ikke første gang, at en artist oplever ubehagelige hændelser fra fans. GAFFA har tidligere kunnet berette om, hvordan flere artister har oplevet uhensigtsmæssig adfærd, hvor fans blandt andet ikke vil acceptere, at de ikke ønsker at få taget billeder med dem. Derudover har de oplevet stalking og ubehagelige kommentarer på sociale medier


Flere kunstnere, herunder blandt andre Chappell Roan og Jewel, understreger vigtigheden i at sætte egne grænser og få dem respekteret – især i forhold til, hvordan fans agerer online, og hvordan fankulturen ændrer sig i en tid, hvor det er lettere at få kontakt til sine idoler på sociale medier.

Udover at Shakira er gået viralt på X, har 2024 også budt på et comebackalbum fra den colombianske sanger.  Tidligere på året udgav hun Las Mujeres Ya No Lloransom GAFFAs anmelder gav fire stjerner med ordene: "En af 00'ernes stærkeste stemmer stempler ind i nutiden med varieret comebackalbum."

LÆS OGSÅ: MAN SKULLE HAVE VÆRET DER: Se Shakiras surprisekoncert på Times Square

ANNONCE