Nyhed

Thomas Helmig udgiver sange om sønnen Hugo på nyt album

På syv stille numre synger Thomas Helmig om tab, sorg og savn

Den 25. oktober udgiver Thomas Helmig albummet Sortedam, som han allerede i weekenden teasede for på sine sociale medier. Her præsenterer den danske sangskriver, ifølge en pressemeddelelse, syv sange, som han skrev i månederne efter sønnen Hugo Helmig gik bort den 23. november 2022.

I pressemeddelelsen fremgår det, at titlen på albummet refererer til Hugo Helmigs sidste bopæl i København og til det samvær, faren og sønnen havde der. Som Thomas Helmig synger på et af numrene: ”Det eneste, jeg ønsker mig og tænker på / er én tur mere rundt om Sortedam / bare os to sammen, dig og mig." 

Og netop dét at synge det, som det er - om tabet, sorgen og savnet - er hvad Thomas Helmig forsøger på det nye album: ”Syng for din egen skyld / syng for livet / syng det præcis, som det er / syng om det virkelige / syng om smerten / syng det, syng det som det er.”


Sangene på albummet er skabt i samarbejde med Emil Falk, der livet igennem har været tæt på både Thomas og Hugo Helmig – både menneskeligt og musikalsk. På albummet medvirker desuden Stockholm Strings under ledelse af Henrik Jansson, som også har arrangeret. Bag mixet står Tom Elmhirst, der har vundet 20 Grammy-priser for sit arbejde med navne som David Bowie, Adele og Amy Winehouse.

ANMELDELSE: Thomas Helmig hyldede livet, Hugo og sine fans

ANNONCE