Nyhed

Trump-lejren fastholder lovlig brug af Abba-musik trods protester

Donald Trumps valgkampagne hævder, at de havde tilladelse til at spille Abba-sange under et valgmøde i Minnesota, men pladeselskabet Universal er uenig

Donald Trumps kampagneteam afviser kritikken og hævder, at de havde tilladelse til at spille Abbas musik ved et vælgermøde.

"Kampagnen havde licens til at spille Abbas musik gennem vores aftale med BMI og ASCAP", siger en talsmand til nyhedsbureauet AP.

Det var Svenska Dagbladet, der først rapporterede om hændelsen efter at have overvåget valgmødet i Minnesota, hvor Trump-tilhængere blev underholdt med Abbas musik.


”Vores pladeselskab Universal sørger for, at det bliver fjernet,” kommenterede Björn Ulvaeus til TT.

Ifølge Universal var der ikke givet nogen tilladelse eller licens til Trumps kampagne, men ophavsretsorganisationen BMI giver nu Trump delvist ret, ifølge Svenska Dagbladet. BMI forklarer, at kampagnen har en såkaldt "politisk licens", der giver adgang til over 22 millioner sange herunder Abbas.

Kunstnere og sangskrivere har dog mulighed for at protestere og forhindre, at deres musik bruges i politiske sammenhænge.


Under valgmødet blev der også vist musikvideoer med Abba, men det er uklart, om kampagnen havde de yderligere licenser, der kræves for at vise videomaterialet i disse sammenhænge.

Det er ikke første gang, at kunstnere kræver, at Trump stopper med at bruge deres musik i sin kampagne. Sidste gang GAFFA skrev om Trumps brug af musik uden tilladelse var i sidste uge, hvor det var Jack White, der protesterede. Tidligere har blandt andre The Rolling Stones, Foo Fighters, Céline Dion, Bruce Springsteen, Rihanna og Neil Young også protesteret mod dette.

Donald Trump eller Foo Fighters: Hvem har retten til at pege fingre?


ANNONCE