Nyhed

Zeal & Ardor varsler tung tråd, når de vender retur til Danmark

Zeal & Ardor bringer deres unikke fusion af blues, gospel, soul og metal til Aarhus i foråret

Blues, gospel og soul møder metal i avantgarde-metalprojektet, Zeal & Ardor, der kommer til Train i Aarhus den 22. april i 2025. Gruppens seneste album Greif udkom i sidste måned og modtog hele fem stjerner af GAFFAs anmelder.

Om deres seneste album bekræfter bandets frontfigur, Manuel Gagneux, at albummet indeholder "nogle af de tungeste sange jeg nogensinde har skrevet", mens guitarist Tiziano Volante udtaler om Greif

"Vi inviterer lytterne til at høre hele spektret af de forskellige sider og lyde, der udgør Zeal & Ardor. Der er nogle fantastiske øjeblikke, men det indeholder også meget intensitet og charme. (…) Jeg kan ikke vente med at se folks reaktioner."


Zeal & Ardor startede i 2013 som et soloprojekt af orkesterets front- og hovedperson Manuel Gagneux, der fandt på at blande to meget forkellige genrer - nemlig gamle spirituals, blues og black metal. I dag består bandet af hele seks personer. 

I 2018 udgav bandet albummet Stranger Fruit, som fik en seksstjernet anmeldelse af GAFFA.

”Bandet har simpelthen begået en samling vanvittigt vedkommende sange, iklædt lydlige gevandter, der emmer lige så meget af sump-varme sydstater som sneklædte, ulveinficerede skandinaviske skove. Bandet mestrer begge udtryk til perfektion i et forbilledligt fokuseret og formfuldendt værk, der bliver siddende i knoglerne længe efter endt lytning. Det er betagende brutalt og årets bedste internationale album indtil videre. Simpelthen,” lød det i anmeldelsen.


I kølvandet på albummet besøgte bandet Voxhall i Aarhus, hvor GAFFA endnu engang kvitterede med seks stjerner. Heri skrev anmelderen: 

"Det er en stærk performance, Zeal & Ardor lægger for dagen denne novemberaften i Aarhus, og heldigvis har de sangene til at bakke den op. Der er ikke et eneste øjeblik af bare moderat stilstand, og man glemmer helt at undre sig over, hvor bandets bassist mon er blevet af i en koncert, der simpelthen er så djævelsk god, at alt under seks stjerner ville føles som blasfemi."

Nu vender de atter turen mod Aarhus, og denne gang har de taget det københavnske dødsdoom band, Konvent, med sig som support.


De fire kvinder i Konvent grundlagde bandet i 2015 og debuterede i 2020 med albummet Puritan Masochism. To år senere fulgte de op med albummet Call Down the Sun, der modtog fem ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder og fik følgende ord med på vejen:"Hvor debuten sine steder godt kunne lyde lidt genrebunden, har Konvent her formet deres helt eget lydbillede, og er du gal, hvor er det sejt."

Billetsalget starter den 27. september kl. 10.00, men er allerede i forsalg nu.

I ventetiden kan Zeal & Ardos nyeste album høres nedenfor: 


LÆS OGSÅ: Seksstjernede Zeal & Ardor kommer til Danmark med nyt album

ANNONCE