Nyhed

Roskilde Festival introducerer nyt spisekoncept i bæredygtighedens tegn

Nu kan du være endnu mere klimavenlig, når sulten melder sig på Roskilde Festival.

Roskilde Festival tager endnu et skridt mod bæredygtighed. Fra i år er al mad på festivalen 100 procent økologisk og skal muligvis spises med en ny genbrugelig spork.

Læs også: Roskilde Festival: Derfor er der ikke udsolgt i år

"I år introducerer vi sporken. Det er en blanding af en gaffel og en ske. Sporken er lavet af rustfrit stål, og målet er, at den skal genbruges af vores deltagere," siger Lene-Maria Toksværd, divisionschef for handel og gastronomi, til Ritzau.

Sporken kan købes i madboderne for 39 kroner, og ifølge Toksværd bliver 2025 sidste år med engangsbestik på festivalen. Fra næste år vil det være helt udfaset.


Også på madsiden er der nyt: Alle madboder er i år 100 procent økologiske. Det betyder dog ikke nødvendigvis højere priser for gæsterne.

"Priserne stiger sjældent alene på grund af økologi hos os, da prisniveauet stadig skal være bæredygtigt i forhold til vores unge festivaldeltagere. Men vi kan ikke udelukke, at enkelte råvarer på verdensmarkedet er blevet dyrere og derfor slår lidt ud på salgspriserne," siger hun og tilføjer, at man derfor reducerer kødmængderne, som ellers ville være en dyr ingrediens til maden.

Find alle GAFFAs anmeldelser fra Roskilde Festival her.

læs også: For meget musik og kaos? Her kan du trække vejret på Roskilde Festival


ANNONCE