Nyhed

Niels Skousen gør comeback

Den gamle hippie tilbage med første album i 22 år

Den 22. april udsender sangeren, sangskriveren og skuespilleren Niels Skousen sit første album i 22 år, "Dobbeltsyn". Navnet Niels Skousen får måske ikke nogen klokke til at ringe, men han var med i nogle af danskrockens mest legendariske grupper som Young Flowers i sen-60’erne og Skousen & Ingemann i 70’erne. Sidstnævnte lavede albummet "Herfra Hvor Vi Står" fra 1971, som ikke mindst pga. titelnummeret er blevet en klassiker i dansk rock.

Sideløbende fik Skousen succes som solist, men har ikke udgivet plader siden 1980. Han har i stedet dyrket en karriere som skuespiller, hvor han bl.a. har haft kritikerroste roller i stykker af Fassbinder, Gorkij, Barker og senest i Jens Albinus’ opsætning af Michel Houllebecqs roman "Udvidelse Af Kampzonen" på Det Kongelige Teater tidligere på året. Skousen blev også i begyndelsen af 90’erne landskendt som Aksel i DR-tv -serien "Landsbyen" og senere som medvirkende i TV2-serien "Hotellet".


Nu er Skousen så tilbage ved musikken. Han har selv skrevet alle numre på det nye album, men har ved indspilningen allieret sig med en lang række danskrock-navne, der kunne være hans børn. Albummet er produceret af Nikolaj Nørlund - der da også selv tydeligt er inspireret af Skousen - og udgivet på dennes pladeselskab Auditorium.


På "Dobbeltsyn" medvirker foruden Nørlund resten af hans band Rhonda Harris med bl.a. sangerinden og pianisten Lise Westzynthius samt Tina Dickow på kor og Sune Wagner (eks-Psyched Up Janis, The Tremolo Beer Gut, The Girl On Death Row, Sort Sol) på guitar og bas.

Niels Skousen følger op på albummet ved at spille med sit band i VoxHall i Århus 16. maj og i Pumpehuset i København 25. maj.


ANNONCE