Nyhed

Tag uddannelse som manager

Nyt studium på Rytmisk Musikkonservatorium

Hvis du altid har gået og drømt om at blive noget i musikbranchen, har du nu chancen for at gå den lige vej frem for at skulle holde dig gode venner med de rigtige mennesker: Rytmisk Musikkonservatorium i København starter til september Danmarks første uddannelse i musikmanagement.

Der bliver tale om en treårig bacheloruddannelse, men der bliver muligvis senere oprettet en overbygning i form af en toårig kandidatuddannelse.

Formålet med uddannelsen er at give musikbranchen et generelt kompetenceløft, som bl.a. skal være med til at styrke eksportmulighederne for dansk musik.

Uddannelsen vil foregå i tæt samarbejde med musikbranchen i både ind- og udland. Studiet har tre hovedområder: Virksomhedsøkonomi og jura, musik- og kulturforståelse samt kendskab til musikbranchen og dens produktionsprocesser.

Efter endt uddannelse vil man kunne finde beskæftigelse inden for ledelse og markedsføring i bl.a. pladeselskaber og koncertbureauer, på festivaler og spillesteder og i medie- og internetbranchen. Umiddelbart er uddannelsen rettet mod det rytmiske musikliv, men den vil formodentlig også kunne bruges i den klassiske musikverden.

Der bliver i første omgang kun optaget seks elever, så der bliver nok rift om pladserne. Det er en fordel, men ikke et krav, at have studentereksamen eller en tilsvarende uddannelse, og derudover skal man have kendskab til musik, kreativitet og evner for samarbejde og kommunikation.

Er du interesseret, skal du sende en motiveret ansøgning inden udgangen af maj. Herudfra vil nogle blive valgt til at gå videre til en optagelsesprøve, som bl.a. skal teste ansøgernes evne for at samarbejde og deres kendskab til musik. Efter en afsluttende samtale vil de seks blive udvalgt.

Mere information om uddannelsen fås hos Rytmisk Musikkonservatorium på tlf. 32 68 67 00 eller [email protected]


ANNONCE