Nyhed

Elvis mindes overalt

25-året for hans død markeres

I dag er det 25 år siden, Elvis Presley døde, 42 år gammel, og det markeres overalt på kloden. Ikke mindst ved hans hjem Graceland i Memphis, Tennessee.

Her har der siden hans død været holdt mindehøjtidelighed på årsdagen for hans død, og på grund af jubilæet er der naturligvis kommet ekstra mange deltagere i år. Ifølge www.canoe.ca deltog 7000 i selve mindehøjtideligheden, og i titusindvis i alle aldre og fra alle verdensdele har strømmet til hans grav i Graceland løbet af dagen.


Også herhjemme markeres dødsdagen. F.eks. spiller Elvis-kopibandet www.elvislive.dk i aften i Musikhuset Esbjerg, mens Elivs-imitatoren Mike Andersen optræder på Zone Nightclub i Nakskov.


Elvis-dokumentarfilmen "Elvis That’s The Way It Is – Special Edition", en nyredigeret udgave af en gammel film, vises i Imperial-biografen i København kl. 23.59, i morgen samme tid i BioCity Århus og på mandag kl. 21.15 i BioCity Esbjerg.

Den originale dokumentarfilm vises i aften på TV2 Zulu kl. 20, og TV2 Zulu fortsætter kl. 21.40 med Elvis’ debutfilm "Love Me Tender" og kl. 23.15 med en dokumentarfilm om Elvis’ madvaner, der i hans sidste dage endte med veritable ædeorgier, hvilket sammen med hans pillemisbrug formodentlig var medvirkende til hans død. I morgen har DR2 endvidere temalørdag om Elvis med start kl. 19.30.


I dag er i øvrigt også en anden og mere munter musikalsk mærkedag, nemlig Madonnas 44-års fødselsdag.


ANNONCE